Annonce

To mest læste

Top 10: Det kunne I lide at læse i 2018


Artikler om forårets overenskomstforhandlinger fylder hele listen over de mest læste historier på Fagbladet FOAs hjemmeside i 2018. Næsten. Der blev også plads til lidt julehygge og en gammel kending.

Annonce

De to mest læste artikler i 2018 blev bragt henholdsvis den 2. marts og 8. marts. Begge handlede om overenskomstforhandlingerne ligesom de fleste andre mest læste artikler fra året, der gik.  Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Endnu et år er gået, og et nyt er i sin spæde start. I den anledning har vi på Fagbladet FOAs redaktion undersøgt, hvilke artikler fra 2018 I har læst mest.

Forårets nervepirrende overenskomstforhandlinger fylder næsten hele årets top 10, og som I vil kunne læse, er der mange af artiklernes temaer om lønstigninger, lockout og strejke, der går igen. 

1. FOAs strejkehær

Hvis konflikten om de nye overenskomster var brudt ud, skulle 16.000 FOA-medlemmer i både regioner og kommuner have strejket. 

Læs artiklen: FOA har opstillet sin strejkehær: Se om du er med

2. Lockoutens konsekvenser

Omtrent 400.000 lønmodtagere var udtaget til lockout, hvis konflikten skulle bryde ud. Artiklen her besvarer de mest essentielle spørgsmål om, hvad en eventuel lockout ville have betydet for FOAs medlemmer. 

Læs artiklen: Sådan vil lockout ramme dig

3. En sommer-lønstigning

Da parterne i overenskomstforhandlingerne fandt en løsning, og da FOAs medlemmer havde stemt ja til resultatet, kunne de offentligt ansatte se frem til mere i løn. Det betød lønstigninger på lønsedlen for juni måned.

Læs artiklen: Se hvor mange ekstra penge du får ind på lønkontoen i juni

4. En konflikt i horisonten

Inden forliget blev en realitet, og kort efter at FOA havde udtaget sin strejkehær, skrev Fagbladet FOA en guide til, hvad en konflikt ville betyde for det enkelte medlem. 
 
 

5. Den endelige lønstigning på plads

Da forligene var på plads på både det kommunale, regionale og statslige område, var lønstigningerne på henholdsvis 6,82 procent for kommunalt ansatte og 6,81 procent for regionalt ansatte sikret. I artiklen har FOAs overenskomstafdeling regnet på, hvad det betyder i kroner og øre.
 

6. Lønstigninger frem til 2020

Lønstigningerne, som blev forhandlet på plads i OK18, kommer i mindre bidder frem mod 2020. Fagbladet FOA skrev derfor en artikel med en beregningsmodel, hvor læserne kan tjekke, hvor meget deres løn vil stige frem mod 2020. 

Læs artiklen: Tjek, hvor mange kroner du stiger i løn

7. Overenskomstforhandlingernes spæde start

I starten af 2018 pegede pilen på, at der ville blive konflikt under overenskomstforhandlingerne. Fagbladet FOA bragte derfor en artikel med gode råd og vejledning om konflikten, og hvordan man som FOA-medlem skulle forholde sig.

Læs artiklen: Konflikt rykker tættere på: Det betyder det for dig

8. Lønstigning i oktober

I oktober kunne lønmodtagerne se en bid af overenskomstforhandlingernes lønstigninger på deres lønseddel, da lønnen steg med 1,14 procent for kommunalt ansatte og 0,91 procent for regionalt ansatte den måned.

Læs artiklen her: Lønstigning på vej: Se hvad du får

9. Og så lidt julehygge

Nu til noget helt andet. Traditionen tro havde FOAs medlemmer i december måned nemlig mulighed for at vinde julegaver med FOA og LO Plus. Hovedpræmien var fra Atlantis Rejser.

Læs artiklen her: Vind fede julegaver med FOA og LO Plus

10. Ferie under konflikten

Da forhandlingerne brød sammen, og konflikten lurede i horisonten, begyndte mange forståeligt nok at frygte for deres ferieplaner. Fagbladet FOA bragte derfor en artikel med spørgsmål og svar på, hvad det ville betyde, hvis konflikten ramlede sammen med ens planlagte ferie. 

Læs artiklen her: Kend din ret: Sådan redder du feriedagene under konflikt

En gammel vinder 

Selvom årets mest populære tema var den gyser, der udspillede sig under overenskomstforhandlingerne i Forligsinstitutionen, er der faktisk én artikel, I har læst mere end alle de andre. Den er mere end to år gammel og blev bragt den 11. november 2016.

Den handler om børns søvn. Nærmere betegnet kritiserer en forsker de forældre, der kræver, at deres børn sover en begrænset lur i dagplejen eller vuggestuen. Hun mener, at det går udover børnenes indlæring og immunforsvar.

Læs artiklen her: Forsker advarer: Forældre ødelægger børns lur

Tak, fordi I læste med. Vi glæder os til at give jer endnu flere spændende artikler i 2019.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev