Annonce

Her er de mest læste artikler i 2017


Artikler om løn og rettigheder, topper listen over det, der blev læst mest på Fagbladet FOAs hjemmeside i 2017.

Annonce

De to mest læste artikler i 2017 handlede om løn. Jørgen True, Jens Dresling/POLFOTO

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Et år er gået og et nyt er i gang. Vi har taget et tilbageblik på de artikler, der blev skrevet til Fagbladet FOAs hjemmeside i 2017, som I har læst mest.

Især er det artikler, der handler om løn, der er populære. Det samme er artikler, der giver gode råd eller oplyser om rettigheder. 

Læs eller genlæs artiklerne.

1. Sosu deler lønseddel

Årets mest læste artikel var samtidig en af årets sidste. Artiklen handler om 23-årige Christina Svarrer, der delte sin lønseddel på Facebook som et svar til innovationsminister Sophie Løhde (V), der i december meldte ud, at lønnen i det offentlige var steget mere end i det private.

2. Joachim B. Olsens gæt på sosu-løn

I den næstmest læste artikel i 2017 kom politikeren Joachim B. Olsen med et bud på, hvad en social- og sundhedshjælper tjener. Det gav anledning til at diskutere, hvad retfærdig løn er.

Læs artiklen her:

3. Julekalender var et hit

Gratis glæder er altid populært – og derfor var der også ganske mange af jer, der havde klikket på denne artikel om gratis julekalendere med lækre præmier.


4. Året blev indledt med en lønstigning 

Hvem vil ikke gerne læse om, at deres løn er steget? Det var der så mange, der ville i begyndelsen af 2017, at det blev den fjerdemest læste artikel i 2017.


5. Først en fortjenstmedalje, så en fyreseddel

Forargelsen er til at tage at føle på. Efter 40 års ansættelse i Odense Kommune blev Mary Madsen fyret året før, hun planlagde at gå på pension.

Læs artiklen her: 
Mary fik medalje af Dronningen og en fyreseddel fra kommunen

6. Må chefen bestemme, hvornår du skal holde ferie?

Det kan være godt at få frisket reglerne om ferie op. Artiklen forklarer, hvor meget du selv kan planlægge, og hvor meget din arbejdsgiver har at sige.

Læs artiklen her:

7. Børneforsker slår et slag for omsorg

I en tid med fokus på på læring og opnåelse af kompetencer slår børneforsker ved Roskilde Universitetscenter Thomas Gitz-Johansen et slag for, at vuggestuebørn har brug for omsorg, ikke læreplaner. Og det var I mange, der gerne ville læse om.

Læs artiklen her:

8. Snyd ikke dig selv i løn

Mange medlemmer oplever fejl i deres lønsedler, og derfor var denne guide til at undgå at blive snydt yderst populær.

Læs artiklen her:

9. Her blev der sparet på de ældre 

Ældre var en af de store dagsordener op til kommunalvalget i efteråret, og der var mange, der gerne ville se, om der var sparet på ældre-budgetterne i deres kommune.

Læs artiklen her:

10: Hvem betaler, når du går til læge i arbejdstiden?

Indimellem kan man få brug for at se sin læge. Og så er det godt at vide, hvilke regler der gælder i forhold til for eksempel fravær fra arbejdspladsen.

Læs artiklen her:

Tak fordi I læste med og engagerede jer i 2017. Vi glæder os til at give jer endnu flere spændende artikler i 2018 også.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev