Annonce

pPortører i demonstration foran Rigshospitalet fotograf: Jørgen True

Tema: OK18

FOA har opstillet sin strejkehær: Se om du er med


Omkring 16.000 FOA-medlemmer skal strejke i 70
kommuner og 5 regioner, hvis en konflikt om de nye overenskomster bliver en realitet.

Annonce

Portørerne på Rigshospitalet og Glostrup Hospital er blandt dem, der er udtaget til strejke. Billedet er fra juni, hvor portørerne demonstrerede for at få svar på, hvornår der kommer en erhvervsuddannelse for portører. Jørgen True

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Opdateret den 5. marts 2018 kl. 16.05 

Forhandlingsfællesskabets 51 større og mindre fagforeninger, herunder FOA, besluttede fredag at varsle strejke i kommuner og regioner. Og i dag mandag er strejkevarslerne afsendt.

Strejkerne kan dermed træde i kraft fra den 4. april, hvis forligsmanden ikke vælger at udsætte dem.

”Krisen er ovre. Vi kræver ingen lønfest, men vi mener, at tiden er inde til at sikre fremskridt i reallønnen for alle danske lønmodtagere. Derfor er alle de faglige organisationer for Danmarks offentligt ansatte parat til at gå i konflikt,” hedder det i en udtalelse fra repræsentantskabet i Forhandlingsfællesskabet.

Mange FOA-grupper skal strejke

FOA har udtaget cirka 16.000 medlemmer til at strejke, omkring 14.000 i 70 af de 98 kommuner og 2.000 i de fem regioner. Se listen over de områder FOA har besluttet at varsle i konflikt.

Og det er en bred palet af FOAs faggrupper, der skal udgøre frontsoldaterne i kampen for bedre løn.

Læs også: Historisk storkonflikt lurer: Det betyder det for dig

 ”Vi har sørget for at komme rundt både i de fleste kommuner og alle regioner og på så mange områder som muligt. Vi rammer bredt og dybt. Det er noget, vi gør modstræbende, men vi er tvunget til at reagere, siger FOAs formand Dennis Kristensen.

Kampvilje hos medlemmerne

Dennis Kristensen mener, at medlemmerne er parate til at kæmpe for en bedre løn, og at det vil styrke FOA i en eventuel konflikt.

”Uanset at vi helst var uden konflikt, så fornemmer jeg en vilje og en energi hos medlemmerne, som betyder, at vi står stærkt. Vores medlemmer har en berettiget forventning om, at det er deres tur til at mærke det økonomiske opsving,” siger han. 

Hvis du har konkrete spørgsmål til din arbejdsplads eller til andet, der vedrører listen over konfliktsteder, skal du tale med din afdeling eller din tillidsrepræsentant.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev