Annonce

Pengesedler haenger paa snor med klemmer

Tema: OK18

Se hvor mange ekstra penge du får ind på lønkontoen i juni


Med lønnen i juni får du efterbetalt de aftalte lønstigninger i FOAs nye overenskomster fra og med 1. april i år. Derfor går der samlet tre måneders lønstigninger ind på din konto næste gang. Se her, hvor meget du får.

Annonce

Med junilønnen går der ekstra penge ind på din lønkonto, fordi du får efterbetalt lønstigninger tilbage fra 1. april, efter din nye overenskomst blev stemt hjem med et overvældende flertal. Foto: Colourbox.com

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Når du kigger på din næste lønseddel, vil der være flere penge til udbetaling end normalt. Det skyldes, at du får efterbetalt de lønstigninger, der blev aftalt i din nye overenskomst, som blev stemt hjem i starten af juni.
 

Læs også: Tjek hvor mange kroner du stiger i løn

I alt sker der en efterbetaling på tre måneders lønstigninger tilbage fra 1. april i år. Og afhængig af din faggruppe og arbejdstid betyder det, at der kan være et sted mellem cirka 700 og 1.120 kroner på vej til dig i efterbetaling i lønstigninger. Det viser beregninger fra FOA Overenskomst.

Beregninger for 21 faggrupper

Beregningerne er lavet for 21 udvalgte faggrupper ansat i kommuner og regioner, og nedenfor kan du se, hvor mange ekstra penge, de nye overenskomster udløser for en ansat med en gennemsnitlig løn i din faggruppe.
 

Læs også: Din nye overenskomst er stemt hjem med massivt flertal

De aftalte lønstigninger i de nye overenskomster falder over seks omgange. Din næste lønstigning kommer 1. oktober 2018, hvor lønnen stiger med 1,2 procent.
 
Obs: Beregningerne er gennemsnitlige og lavet ud fra en 37-timers arbejdsuge i løngruppe 2. Hvis du er på deltid, er lønstigningen tilsvarende mindre. Tallene i grafikken er afrundede.

Fakta: Sådan har vi gjort

Lønstigningerne er beregnet ud fra en 37-timers arbejdsuge i løngruppe 2. Derudover er stigningerne beregnet ud fra gennemsnitsløntrinnet i faggruppen. Pension og særydelser er IKKE med i beregningerne.
Kilde: FOA Overenskomst.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev