Annonce

Tema: DM i Skills 2024

Se videoen: Deltagerne til DM i sosu-Skills kæmper om finalepladsen


Ti social- og sundhedsassistentelever kæmper i disse dage om vindertitlen til DM i sosu-Skills og en billet til EuroSkills 2025 i Herning. Se nogle af de gyldne øjeblikke her.

Annonce

I dag, lørdag, skal vinderen af DM i sosu-Skills findes. I videoen fortæller deltagerne om, hvordan det har været at deltage i den hårde konkurrence. Rasmus Hargaard Breum

Af Laurits Eriksen
Journalist

Af Allan Wahlers
Journalist

Af Rasmus Hargaard Breum
Fotojournalist

Annonce

I dag er den store finaledag til DM i Skills, hvor vinderen af titlen som Danmarks bedste sosu-assistentelev skal findes.

Deltagerne har været igennem otte cases, hvor de blandt andet blev udfordret i at tilse en patient med en hashpsykose, besøge den tørlagte alkoholiker Frank og i at stå for aktiviteter til borgere med demens.

På tredjedagen er de tre bedste videre til finalen, hvor de skal konkurrere i yderligere to cases.

Ovenover kan du se Fagbladet FOAs video med highlights fra de første to konkurrencedage, hvor vi også snakker med et par af deltagerne.

Du kan også læse nogle af deres gode pointer her:

Clara Camille Eskelund-Foverskov, Region Hovedstaden

At deltage i Skills er som at gå til eksamen tre gange på én dag – bare uden du får karakterer eller har nogen idé om, hvordan det er gået. Det tror jeg alle ville synes var sindssygt hårdt. Når det så ovenikøbet er noget, vi har været nervøse for, og patienten hele tiden afviser en, så får man en følelse af afmagt, fordi man gerne vil gøre noget, selvom man måske ikke kan. I dag er hele min familie og kæreste her, så da jeg så dem, knækkede filmen fuldstændig for mig.

Caia Nielsen, Region Midtjylland:

Jeg synes, det er meget sværere og meget hårdere, end hvad man lige forventede. Hvis vi ikke er oppe på scenen, sidder vi et lukket rum. Vi må jo ikke være andre steder, før vi har været oppe på scenen. Så vi ser jo ikke så meget af hinanden, og det synes jeg også gør det svært at vurdere, hvad man er oppe imod.

Karoline Lohse, Region Hovedstaden:

Jeg synes, jeg havde en rigtig god kontakt til Frank, som jeg lige har været inde hos. Jeg fik en rigtig god kontakt til ham og hans ven, og der blev grint meget og så videre. Vi har øvet rigtig meget med publikum til træning, så det er noget, jeg er vant til.  Og når de først siger, din tid starter nu, så glemmer du alt om publikum. Jeg synes til gengæld, det er superfedt at de griner med, når der sker noget sjovt, fordi det gør der jo på scenen – vi har med mennesker at gøre.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev