Annonce

Et knytnæve med penge

Lønstigning sparker det nye år i gang


Kommuner og regioner lægger nogle 100-kronesedler ekstra på månedslønnen fra 1. januar. 

Annonce

Arbejdsgiverne i kommuner og regioner holder godt fast i pengene, men fra 1. januar må de alligevel slippe nogle ekstra 100-kronesedler i månedlig lønstigning til de ansatte. Colourbox

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Mens eventuelle tømmermænd lettede på årets første dag, kunne ansatte i kommuner og regioner glæde sig over, at deres løn henover natten var steget med 1,2 procent.

Har du en månedsløn på 25.000 kroner betyder det 300 kroner ekstra på lønsedlen. Tjener du mere, er stigningen større, og den er mindre, hvis din indtægt er under 25.000 kroner om måneden. 

Du kan slå din helt præcise løn op i FOAs lønmagasiner, som du kan finde på FOAs hjemmeside. 

Se lønmagasinet for ansatte i kommuner

Se lønmagasinet for ansatte i regioner 

Få din løn tjekket

Hvis du er usikker på, om du får den rigtige løn, kan du kontakte din tillidsrepræsentant eller din lokale fagforening og få et løntjek. 

FOA finder mange fejl på medlemmernes lønsedler, og det betyder ofte store efterbetalinger til dem, der har fået for lidt i løn. 

FOA anslår, at der er fejl på hver sjette eller syvende lønseddel, så der er er god grund til at være opmærksom på, om du får den rigtige løn.

Typiske fejl

De typiske fejl, som kommuner og regioner laver, er fejl i erfarings-/anciennitetsdato, i indbetalingen af pension, i de lokale løntillæg og i ulempetillæg. 

Forkerte timetal eller forkert stillingsbetegnelse ses også, og det kan selvsagt have stor betydning for beregningen af lønnen.  

Læs mere om løntjek

Ny overenskomst i 2018

Sjette og sidste lønstigning i denne overenskomstperiode kommer 1. oktober 2017. 

Overenskomsten udløber 1. april 2018, og inden da skal FOA forhandle med arbejdsgiverne om, hvordan lønnen skal udvikle sig de kommende år. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev