Annonce

Æbler bliver skrællet over en gryde

Gratis webinar: Få tricks til at gøre en skræl til mere end skrald

Vil du lære at trylle skræller om til lækre retter? Kok og forfatter til bogen 'Skræl er ikke skrald' Michael Folman Jensen holder gratis webinar for FOAs medlemmer.

Annonce

Æbleskrog kan blive til lækker chutney. Få flere idéer til, hvordan skræller kan blive til andet end skrald. Colourbox

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

I mange køkkener bliver kartoffelskræller, æbleskrog og appelsinskræller smidt ud, og det er en skam, mener kok Michael Folman Jensen. 
 
Han har skrevet bogen ’Skræl er ikke skrald’ om, hvordan man kan få velsmagende retter fuld af næring ud af skræller, som tit ellers bare var endt som køkkenaffald. I stedet kan skrællerne blive til de lækreste chips, æbleskrogene kan forvandles til chutney, og citrusskrællerne kan blive til den fineste marmelade. 
 

Lær at undgå madspild

Det er formand for Kost- og Servicesektoren Pia Heidi Nielsen, der har inviteret kok Michael Folman Jensen til at vise, hvordan man kan få mere ud af skræller. 
 
”Minimering af madspild er sund fornuft for både økonomien og miljøet, men også for vores helbred. Vores medlemmer i offentlige køkkener og kantiner spiller en afgørende rolle i forhold til at sikre, at ressourcerne bliver udnyttet bedst muligt, og mindst muligt går til spilde. Jeg håber, at webinaret kan give god inspiration til nye, kreative løsninger,” siger Pia Heidi Nielsen.

Webinar bliver optaget

Webinaret finder sted torsdag den 19. maj 2022 klokken 15:30 – 17:00, og du kan klikke her for at deltage. 
 
Seancen bliver optaget, så du får også mulighed for at se kokkens tryllerier på et senere tidspunkt, når det passer dig. Der vil være et link til optagelsen i det næste nummer af Fagbladet FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev