Annonce

En mand går ind gennem faneborgen ved Forligsinstitutionen

Tema: OK18

Forligsmanden kører forhandlinger i stat og kommuner


Forligsmand Mette Christensen har kaldt til møder med både staten og kommunernes forhandlere i Forligsen.

Annonce

I Forligsinstitutionen kører forhandlinger på både kommunerne og statens område. Formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, er i front for lønmodtagerne i kommunerne, som er samlet i Forhandlingsfællesskabet. Han skal være med til at fjerne den store knast, som drejer sig om lærernes arbejdstid. Foto fra fredag den 20. april. Jørgen True

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Artiklen opdateres
 
Forhandlerne på både det statslige og kommunale område gik fra hinanden ved midnat natten til torsdag, efter at have forhandlet i knap 14 timer. Og begge områder er kaldt til møder i Forligsen igen torsdag klokken 15.
 

Læs også: Forlig på det regionale område er i hus

Forhandlingerne kører på højtryk, for deadline for at lande nye overenskomster for lærere, sygeplejersker, sosu’er og dagplejere nærmer sig med hastige skridt. 

Forligsmand Mette Christensen har nemlig sat tirsdag den 1. maj ved midnat natten til onsdag som sidste mulighed for parterne til selv at forhandle et forlig igennem.

Forlig kan måske bane vej for flere

Og selvom onsdagens forlig på det regionale område har medført massiv kritik af FOA for at bryde musketereden mellem lønmodtagernes forhandlere i stat, kommuner og regioner, så kan det omvendt måske netop være med til at bane vej for forlig på de to øvrige områder.
 

Læs også: Dennis: ”Vi har præcis hevet det i hus, som vi lagde ind i solidaritetspagten” 

Det var i hvert fald holdningen hos afgåede FOA-formand og chefforhandler Dennis Kristensen, efter forliget var indgået.
 
”Jeg tror, det her forlig lægger rammen for alle tre områder. Vi har indgået et godt forlig, som vi er tilfredse med, og som opfylder præcis de hovedkrav, som vi gik ind i Forligsinstitutionen med: Nemlig en økonomisk ramme på 8,1 procent. Puljer for lavtlønnede og ligeløn og så videre. Ja, vi er jo faktisk enige om alt andet end spisepausen,” sagde Dennis Kristensen i Forligsinstitutionen, kort efter forliget på det regionale område var indgået.

Samlet ramme på 8,1 procent

Forliget i regionerne har en samlet lønramme på 8,1 procent, som blandt andet omfatter lønstigninger over de tre år på 6,81 procent, puljer til ligeløn og lavtlønnede grupper, samt en betryggelse af spisepausen. Derudover indeholder forliget en fredning af seniordagene, som de er i dag.

Læs også: Seniordage fredet i delforlig med regionerne

Den nye overenskomst en lavet af Danske Regioner og FOA samt de andre offentlige forbund samlet i paraplyorganisationen OAO-K blev indgået tidlig onsdag morgen.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev