Annonce

Eva på Hillerød

Tema: OK18

Seniordage fredet i delforlig med regionerne


Seniordagene bliver bevaret, som de er, i det delforlig, der blev indgået på det regionale område natten til onsdag. Det er social- og sundhedsassistent Eva Johansen glad for.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Eva Johansen håber, at hendes opråb om at stoppe forringelser af seniordagene har været med til at gøre en forskel i forhandlingerne om nye overenskomster. Jørgen True

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Rygterne om, at seniordagene er blevet fredet i overenskomstforhandlingerne, har svirret i medierne. Natten til onsdag blev det bekræftet i det forlig, der blev indgået på det regionale område for fagforbundene under LO. Ordningen med seniordage bliver ikke ændret. 
 
”Det er jeg selvfølgelig rigtig glad for," siger social- og sundhedsassistent Eva Johansen, som er tillidsrepræsentant på Nordsjællands Hospital i Hillerød. 
 

Et hovedkrav er blevet droppet

Tidligere på året meddelte Michael Ziegler, chefforhandler for arbejdsgiverne på det kommunale område, at et af arbejdsgivernes hovedkrav i overenskomstforhandlingerne var en ændring af seniordagene. 

Læs også: Forlig i kommunerne på plads

Kravet lød på at udskyde seniordagene, så de ansatte først havde ret til dem fem år før pensionsalderen. Det ville betyde, at en 40-årig social- og sundhedsassistent først ville have krav på seniordage som 63-årig i stedet for som 58-årig. 
Eva og hendes kollegaer frygtede, at arbejdsgivernes krav ville blive virkelighed. 
 
”Mine kollegaer var tossede, da de hørte, at forhandlerne overvejede at røre ved seniordagene. Det skulle de bare ikke. Så de er glade for, at seniordagene bliver, som de er. Men jeg tror, at de er mest glade for, at vi ikke skal i strejke," siger hun. 

"Vi skulle have været alle for én"

Delforliget, som blev indgået mellem regionerne og forbundene under LO natten til onsdag den 25. april, er Eva Johansen tilfreds med. Men hun ville have ønsket, at man havde forhandlet sig frem til en fælles løsning i stedet.
 

Læs også: Kommunerne vil forringe din ret til seniordage

"På den ene side synes jeg, at det er i orden, at der er indgået forlig på det regionale område. På den anden side synes jeg, at vi skulle have været alle for én," siger hun.
 

Har måske gjort en forskel

Tidligere på foråret fortalte Eva Johansen til Fagbladet FOA, hvor ked af det hun ville blive, hvis seniordagene blev ændret. Artiklen blev delt og kommenteret mange gange.
 
Faktisk lå Evas opråb nummer ét på Deviralenyheder.dk, da det blev bragt, fordi over 5.000 personer havde 'syntes godt om', kommenteret eller delt artiklen. Eva håber derfor, at hendes opråb har været med til at ændre ved udfaldet af forhandlingerne. 
 
”Jeg kan ikke lade være med at tænke på, om jeg mon har været med til at gøre en forskel. Det kunne i hvert fald være dejligt,” siger hun. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev