Annonce

Småpenge i bunke

Se din skattelettelse: Hvert fjerde FOA-medlem får under 33 kroner

Du skal tjene mere end 200.000 kroner om året for at få skattelettelser, som kan mærkes. 

Annonce

Op mod hvert fjerde medlem af FOA står til en skattelettelse på 33 kroner om året, viser FOA's egne beregninger. Colourbox

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Regering fik landet en skatteaftale i sidste uge med et jobfradrag, der skulle give skattelettelser, så det bedre kan betale sig at arbejde. Men for nogle kan det bedre betale sig end for andre. 


En direktør med en årlig indkomst på lidt over en million kroner får i gennemsnit en skattelettelse på 3.150 kroner om året, skriver Finansministeriet på deres hjemmeside
 
Det er dog de færreste af FOAs medlemmer, der har så høje lønninger.

33 kroner om året
Ifølge FOAs egne beregninger kan et FOA-medlem med en årlig indkomst på 187.000 kroner for eksempel se frem til en skattelettelse på 33 kroner om året. Det gælder for op mod en fjerdedel af alle FOAs medlemmer.
 
Louise Schack Elholm, skatteordfører for Venstre forklarer, at de havde ønsket, at skatteaftalen gav plads til flere skattelettelser, men at der ikke var flertal i Folketinget til det.
 
"Skatteaftalen blev mindre, end vi havde håbet på, og derfor bliver lettelsen også mindre. Men hver en krone, man får ekstra, sætter man da pris på," siger hun.

"Jobfradraget er symbolpolitik"

Lars Andersen, som er direktør i Arbejdernes Erhvervsråd, mener ikke, at jobfradraget reelt gavner nogen. Heller ikke de velhavende. Ifølge ham er jobfradraget mere symbolsk end reelt.

 

”Jobfradraget er symbolpolitik og koster en del penge, som man kunne have brugt på noget andet. Det er ikke en blomst, der er groet i min have,” siger han.


Skema med skattelettelser
Grafik: Joe Anderson/FOA Medier

Sådan har FOA beregnet skattelettelser til medlemmer

I FOAs beregninger indgår fradrag for fagforeningskontingent til FOA og FOAs A-kasse. Der kan være andre personlige fradrag, som ikke er med i beregningerne.

Tabellen viser kun, hvor stor skattelettelsen bliver med nedsættelsen af bundskatten og indførelsen af jobfradrag. 
Beregningerne viser altså ikke, alle de skattelettelser, FOA's medlemmer vil kunne få.

Pensionsdelen af skatteaftalen er ikke regnet med her, da det er individuelt, hvad folk kan få af fradrag der. De fleste af FOAs medlemmer vil kunne få et ekstra skattefradrag for indbetalinger til deres pension. Det gælder i princippet også arbejdsløse. Læs mere om det her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev