Annonce

Sosu tæller ned til Sundhedsplatform


Natten til lørdag bliver Sundhedsplatformen udrullet på en række hospitaler i Region Hovedstaden. Ingrid Thrane Fra Nordsjællands Hospital glæder sig til, at der igen kan komme fokus på andre ting.

Annonce

Fællestillidsrepræsentant på Nordsjællands Hospital Ingrid Thrane ser frem til at Sundhedsplatformen i weekenden går i luften. FOA Nordsjælland

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Når klokken slår tre i nat, vil Sundhedsplatformen, som er navnet på det it-system Region Hovedstaden og Region Sjælland har valgt, gå i luften på en række hospitaler og erstatte tidligere it-systemer.

Et af hospitalerne er Nordsjællands Hospital, og her ser FOAs fællestillidsrepræsentant, Ingrid Thrane, som arbejder på neurologisk afdeling frem til at tage Sundhedsplatformen i brug.

”Nu skal det bare overstås, så hverdagen igen kan blive normaliseret,” siger Ingrid Thrane.

Ingen ferie i fire måneder

På grund af Sundhedsplatformen har de ansatte på hospitalet ikke måttet holde ferie siden 1. januar med mindre, de har fået særlig dispensation. Og de almindelige kompetencekurser har også været sat i bero, fortæller Ingrid Thrane.

”Jeg tror, det bliver godt, spændende og interessant at komme i gang. Jeg mærker på mine medlemmer på afdelingen, at de vil gerne på nu. De ser det her som et nyt system, og de håber det kan blive en forenkling i forhold til det nuværende system,” siger Ingrid Thrane.

Samtidig med Nordsjællands Hospital, bliver Sundhedsplatformen også taget i brug på Amager og Hvidovre Hospital samt på Bornholms Hospital.

Tidligere er systemet blevet rullet ud på Herlev/Gentofte Hospitaler samt Rigshospitalet og Glostrup Hospital. Systemet har været mødt af en del kritik, men det tager Ingrid Thrane med ro.

”Jeg har hørt meget kritik af Sundhedsplatformen, men jeg oplever ikke, at det kommer fra vores faggruppe. Man har lært af erfaringerne fra tidligere og har forsøgt at ændre de ting, der ikke har fungeret,” siger Ingrid Thrane.

Kan ikke holde sig væk

Egentlig skal hun ikke selv arbejde i weekenden, men hun kan nok ikke lade være med at kigge forbi alligevel.

”Jeg har overvejet at komme på afdelingen i weekenden. Jeg er spændt på det, og jeg skal høre, hvordan det går og se, om der opstår udfordringer, der påvirker mine medlemmer. Vi skal bare sikre os, at vi kan passe og pleje patienterne i det omfang, det er nødvendigt,” siger Ingrid Thrane.

Fakta om Sundhedsplatformen:

Sundhedsplatformen er et it-system, som kommer til at erstatte de it-systemer der i dag findes i Region Hovedstaden og i Region Sjælland.

Alle hospitaler i de to regioner vil løbende gå over til Sundhedsplatformen. I november 2017 skulle alle hospitaler i de to regioner have skiftet it-system




Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev