Annonce

To kvinder står ved siden af kunstværk af glasmosaik.

Social indsats giver flere varme hænder


Plejecenter får socialt engagement og behovet for flere hænder til at gå hånd i hånd. Engagementet har nu udløst en pris.

Annonce

Social- og sundhedsassistent Helle Hansen (th.) fra Lützensvej Plejecenter sammen med kollegaen, fællestillidsrepræsentant Christina Larsen. Til venstre Virksomhedsprisen, et kunstværk af glaskunstneren Branka Lugonja. Annette Elvensø

Af Finn Danielsen
Journalist

Annonce

Lützensvej Plejecenter i Slagelse Kommune har fået Det lokale Arbejdsmarkedsråds (LAR) Virksomhedspris for 2015.

”Det er et skulderklap for at gå forrest og være til inspiration for andre virksomheder,” sagde formanden for Slagelse Kommunes Beskæftigelses- og Integrationsudvalg, Helle Jacobsen (V), ved prisoverrækkelsen.

Lützensvejs Plejecenter har med et stærkt socialt engagement understøttet kommunens beskæftigelsesindsats, påpegede Helle Jacobsen.

Indsats på mange felter

Plejecentret har ansatte i både fleks- og seniorjob. Ledige og sygemeldte tages ind i forløb, der indgiver dem tro på fremtiden, og centret har taget imod mange kvinder med anden etnisk baggrund.

Kontanthjælpsmodtagere er blevet inspireret til at uddanne sig inden for branchen, og elever fra en produktionsskole kommer og snuser til faget.

Senest har plejecenteret igangsat et jobrotations-projekt, der giver uddannelse til fastansatte og arbejde til fem ledige social- og sundhedshjælpere.

”I tager hensyn til hinanden og giver omsorg, støtte og livsmod til både beboerne og til de mennesker, der krydser jeres arbejdsplads på den ene eller anden måde,” sagde Helle Jacobsen.    

Engagementet lønner sig

Personalet på Lützenvejs Plejecenter er glade for prisen, fortæller en af de ansatte, social- og sundhedsassistent Helle Hansen til Fagbladet FOA.

”Man bliver stolt over at kunne hjælpe andre mennesker. Det giver også mere blod på tanden, at vi ved, vi har gjort noget godt, og så fortsætter vi ad den vej.”

Men det sociale engagement har også lønnet sig for plejecentret, mener Helle Hansen.

”I starten kræver det en del af os fastansatte, og nogle lærer hurtigere end andre. Men vi får flere hænder til opgaver, som ellers ikke ville blive løst.”

Beboerne på plejecentret tager også åbent imod nye ansigter.

”Men som personale holder vi selvfølgelig øje med, om det kan fungere, Vi vil aldrig sende et nyt menneske ind til for eksempel demente,” siger Helle Hansen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev