Annonce

Dame sender SMS på en iPhone, hun har en blå trøje på

Mundkurv på offentligt ansatte: Hadas fik afslag på job efter kritik

Hadas Hadush fik nej til stilling som social- og sundhedshjælper, fordi hun tidligere var med til at kritisere sine arbejdsforhold. FOA-formand Mona Striib kalder det 'fuldstændig grotesk'. 

Annonce

Hadas Hadush er ikke den eneste, der oplever konsekvenser ved at gå videre med kritisable forhold på arbejdspladsen. Det viser en medlemsundersøgelse blandt FOAs medlemmer.  Colourbox

Af Anja Skov Marcussen
Journalist

Annonce

Hadas Hadush sagde sit arbejde som social- og sundhedshjælper i hjemmeplejen op, da hun oplevede problemer med ledelsen. Men da der kom ny ledelse, søgte hun tilbage til en lignende stilling i samme distrikt. Og efter en samtale med den nye leder havde hun en klar fornemmelse af, at jobbet var hendes. Indtil hun fik en SMS, hvori der stod, at hun ikke var velkommen i distriktet, fordi hun før havde udtalt sig kritisk om arbejdsmiljøet.

Det er i kort form det forløb, som Hadas Hadush oplevede, efter at hun i november var med til at kritisere det psykiske arbejdsmiljø i det distrikt i Vejle Kommunes hjemmepleje, hvor hun indtil kort tid forinden selv var ansat som social- og sundhedshjælper.

Mange ansatte deltog i kritikken, som betød, at der kom ny ledelse. Og derfor søgte Hadas Hadush tilbage til sin gamle arbejdsplads. Men det afslag, hun fik på SMS, var hun ikke glad for. Hun gik i medierne med sin sag - og nu får hun alligevel tilbudt jobbet.

Læs også: Forsker: Flere plejeskandaler i vente efter Kongsgården

Glad for arbejdet
Han fortæller, at hun gerne ville tilbage til Vejle Kommune, fordi hun var glad for arbejdet og borgerne. Og alt tydede også på, at det kunne hun komme, indtil hun modtog en nedslående SMS.

”Disktriktlederen skriver til hende, at hun har lavet noget research, og at de ikke kan ansætte hende, fordi hun før har udtalt sig kritisk,” fortæller Erik Jul Nielsen, afdelingsformand for FOA Vejle, der har hjulpet Hadas Hadush med sagen. 

På det tidspunkt begyndte Vejle Amts Folkeblad for alvor at skrive om sagen, og FOA Vejle gik også ind i den, da der var tale om repressalier, selvom man som offentligt ansat har ret til at udtale sig om sine arbejdsforhold. 

”Da der kommer fokus på det her i medierne, får hun alligevel tilbudt jobbet,” fortæller Erik Jul Nielsen. 

Hadas Hadush har ikke selv ønsket at medvirke i denne artikel, mens dialogen med kommunen omkring en ansættelse er i gang. Erik Jul Nielsen, formand for FOA Vejle, der har hjulpet hende med sagen, forklarer derfor, hvad der skete. 

”Det starter med, at hun udtaler sig til Vejle Amts Folkeblad omkring en konkret oplevelse, hun har haft på arbejdspladsen. Så får hun job i en anden kommune, og da der kommer en ny distriktsleder i Vejle Vest, får hun en samtale med hende om at komme tilbage til distriktet. Hadas har en god fornemmelse,” forklarer han. 

Hadas Hadush er ikke sikker på, at hun vil tage imod tilbuddet, men FOA Vejle er nu i gang med forhandlinger med kommunen omkring de vilkår, hun eventuelt skal starte under. 

Sagen er dog ikke enestående. En rundspørge blandt FOAs medlemmer viste i 2018, at 4 ud af 10 havde oplevet negative konsekvenser ved at gå videre med kritisable forhold på arbejdspladsen.

Derfor understreger formand for FOA, Mona Striib, at det er en vigtig sag for FOA.

”Det er fuldstændig grotesk, at man forsøger at give offentligt ansatte mundkurv på. Det er stik imod det, der faktisk er offentligt ansattes ret og pligt. Nemlig at man ytrer sig om de forhold, der er. Så det er helt principielt for os, at man har sin ytringsfrihed og sin ytringspligt,” siger hun. 

Hun uddyber, at selvom sagen ikke er den eneste af sin slags, så er ytringsfriheden i det offentlige ikke lige så meget under pres, som den før har været. 

”Det sker i ny og næ, at vi ser eksempler på, at man oplever direkte eller indirekte at få mundkurv på. Der skal vi bare være vakse ved havelågen, for det kan vi ikke acceptere, og vi skal værne om vores ytringsfrihed,” siger hun. 

I Vejle Kommune beklager man fejlen, der kaldes 'enkeltstående'. Velfærdsdirektør i kommunen, Anne Mette Lund uddyber:

"I Vejle Kommune har alle medarbejdere og ledere deres grundlovssikrede ret til ytringsfrihed. Det er ligeledes indarbejdet i vores personalepolitiske værdier, hvor en af disse netop er; Sig det!"

Anne Mette Lund fortæller, at mediernes store bevågenhed på sagen har haft betydning:

"Dette har forårsaget, at sagen er drøftet og gennemgået på alle niveauer i Vejle Kommune, herunder politisk. Jeg beklager meget fejlen, som ikke er kendetegnede for Vejle Kommunes personalepolitik," siger hun.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev