Annonce

Mand foran bil med strand i baggrunden

Teknisk serviceleder nyder det frie liv på Fanø

I Danmarks vestligste kommune er kommandovejen kort, omgangstonen uformel og hjælpen lige ved hånden. Det nyder Henrik Lauridsen, som er teknisk serviceleder på Fanø og har ansvar for det meste.

Annonce

Henrik, 55, er teknisk serviceleder på Fanø. Han nyder stor frihed i sit job, hvor han stort set ikke oplever to ens dage. “Det er ikke bare et klassisk pedeljob på en skole mere. Det er alle former for arbejde, lige fra de offentlige toiletter på Rindby Strand til rådhuset, plejehjemmet og skolen,” siger han. Heidi Lundsgaard

Af Jakob Melgaard
Journalist

Annonce

Henrik oplever, at faggrænserne betyder mindre end i en stor kommune.

“Det er det fede ved Fanø. Vi får tingene til at køre. Det er er en stor familie,” siger han.

Mand går ud fra hus
Med cirka 3.400 indbyggere er Fanø Danmarks næstmindste kommune (kun ‘overgået’ af Læsø). Hovedbyen Nordby huser både øens rådhus, skole, daginstitution, plejecenter og idrætshal, som Henrik Lauridsen holder øje med. Heidi Lundsgaard
Mand reparerer legetårn mens to børn leger på det
Henrik har selv været autoriseret legepladsinspektør, men i dag nøjes han med at reparere, når folk udefra har tjekket legeredskaberne og givet ham en rapport. Så får han også hilst på ungerne, som synes det er vældigt underholdende at se ham i aktion. Heidi Lundsgaard
Man holder billedramme med billede
“Kære Pedel! Vil du være rar at sætte nyt glas i rammen?” står der på sedlen på billedet. “Det er måske ikke min opgave, men vi hjælper hinanden,” siger Henrik. Heidi Lundsgaard
Mand sidder og spiser frokost mens ældre kvinde holder bakke med mad
Frokostpausen holder Henrik altid hjemme hos sin mor, Jonna. Det er et fast ritual, at hun har maden klar i køkkenet, når han kommer på besøg. Heidi Lundsgaard
Politimand og mand taler sammen foran politibil
Henriks nøglebundt giver adgang til hele øen – lige fra offentlige toiletter til rådhuset og til den judoklub, landbetjent Chris Gade har startet. “Nøglemedarbejder, haha. Uden at gøre sig selv til mere, end man er, så er det er måske et meget godt ord på mange områder,” griner Henrik. Heidi Lundsgaard
Mand og to børn foran en håndvask
På den integrerede institution Odden i Nordby er en føler på en vandhane itu. Det er første gang, Henrik prøver kræfter med sådan en, så det er en sjov udfordring. Alma får lov at teste, om den virker igen, mens Morgan ser på. Heidi Lundsgaard
Mand taler med mand, som skovler murbrokker
Teknisk servicemedarbejder Jens Rønne arbejder fast på Fanø Plejecenter, hvor der altid er nok at se til. “Vi kan godt brokke os lidt til hinanden, men vi har et arbejde og tingene skal fungere,” siger Henrik om sin medarbejder. Heidi Lundsgaard
Mand stående og kvinde der sidder ned på kontor
Selv en serviceleder kan kigge forbi og tage en uformel snak med borgmester Sofie Valbjørn (Å). Heidi Lundsgaard

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev