Annonce

Rengøringsassistent sammen med beboer på Østergården i Rude.

Bosted inddrager rengøringsassistenter i det pædagogiske arbejde


Rengøringsassistent Diana René Larsen har mange fagligheder i spil, når hun inddrager borgerne i sit arbejde.

Annonce

”Min kerneopgave er borgeren, og min spidskompetence er rengøring,” siger  Diana Renè Larsen, der er rengøringsassistent på bostedet Østergården i Rud ved Slagelse. Jørgen True

Af Sophie Holland
Journalist

Annonce

Det sker jævnligt, at rengøringsassistent Diana René Larsen slipper støvkluden, fordi en borger efterspørger en halv times hyggesnak på botilbuddet Østergården i Rude ved Slagelse.

”Min kerneopgave er borgeren, og min spidskompetence er rengøring,” siger hun.

Læs også: Psykolog: Alle bør have viden om borgerne

På Østergården er borgerne psykisk syge, og flere er misbrugere. For ti år siden var personalegruppen på kursus i recovery, som populært sagt betyder at arbejde henimod at få det bedre.

Både rengøringsassistenterne, køkkenpersonalet og teknisk servicemedarbejderen deltog, og i dag udfører de alle flere opgaver i samarbejde med borgerne. Engang klarede Diana René Larsen eksempelvis rengøringen for borgerne, men i dag skal de selv gøre det, de magter.

”Det er vildt at se udviklingen fra dengang til nu. De oplever, at de selv kan en masse, og det giver dem livskvalitet,” siger hun.

På tur med borgerne

Diana og de andre ansatte i serviceteamet har deres eget budget til aktiviteter med borgerne. De kører til den Blå Planet, på kro eller på sejltur. For relationsarbejdet med borgerne kræver, at alle ansatte kender borgerne godt.

”Selvfølgelig kan jeg ikke det samme som en sosu-assistent, og hun kan ikke det samme som mig. Men jeg betyder ikke mindre, fordi jeg klarer serviceopgaver. Jeg oplever for eksempel, at nogle borgere er mere trygge ved mig, fordi jeg ikke kommer med medicinen,” siger hun.

Læs også: Genåbning af dagtilbud: Nogle vil få brug for mere tid

Godt klædt på Diana René Larsen har set mange borgere forandre sig fra at være passive til selv at komme og tilbyde deres hjælp i køkkenet eller sågar flytte i egen bolig. Og Diana er en stor del af den udvikling.

”Jeg er stolt af det, og jeg føler mig godt klædt på. Recovery- kurserne stod på over flere år, og jeg har været på kursus i konflikthåndtering og frigørelsesteknikker, så jeg er rustet, hvis noget skulle ske,” siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev