Annonce

FOA skaffer 4 millioner til 21 medlemmer: Se deres reaktion


En række sager om forkert løn efter opskoling af social- og sundhedsassistenter er nu afsluttet efter tre års tovtrækkeri med arbejdsgiveren.

Annonce

De 21 FOA-medlemmer får mellem 49.600 og 352.800 kroner tilbage efter forliget med regionen. Jørgen True

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

Redigeret 9. november. 

Der var smil og enkelte jubeludbrud i mødelokalet hos FOA Nordsjælland 2. oktober, da afdelingsformand Lene Lindberg overbragte nyheden om, at en række medlemmer får en stor pose penge, efter et forlig er indgået med Region Hovedstaden.

20 medlemmer fra FOA Nordsjælland og 1 medlem fra FOA Frederikssund indkasserer tilsammen en udbetaling på lidt over fire millioner kroner. Vel at mærke penge, som de burde have fået udbetalt med deres løn gennem flere år.

Læs også: Højere grundløn for alle: Her er slutresultatet for medlemmer i Teknik- og Servicesektoren 

Medlemmerne er alle social- og sundhedsassistenter, som er blevet opskolet fra eksempelvis plejere i perioden 1998 til 2000 og derfor har haft ret til nogle ekstra løntrin for erfaring i deres tidligere stilling.

Lene Lindberg: En glædelig dag

Tvisten har handlet om, hvor lang en periode de manglende løntrin skal udbetales for. Hvor arbejdsgiveren, Region Hovedstaden, har sagt fem år, har FOA sagt 10 år. Forliget er landet på 70 procent af de oprindelige krav, som FOA har stillet i sagen.

Læs også: Timeansættelser går ud over fagligheden

Lene Lindberg, som har været med til at forhandle sagerne på vegne af medlemmerne, understreger, at det er en lille festdag for FOA og medlemmerne.

“Det er glædeligt, at vi endelig har fået afsluttet sagerne om opskolingstillæggene, som forsvandt ud i den blå luft. Jeg skal være den første til at beklage, at sagen har trukket i langdrag, men vi ville gerne gå linen ud – eksempelvis sørge for, at renter blev medregnet i udbetalingen,” forklarer Lene Lindberg.

Et forlig er en god løsning

Læs også: OK24: Aftale er landet for pædagogisk personale ansat i region eller kommune

I Region Hovedstaden er man også tilfreds med, at sagen endelig er afsluttet.

“Et forlig er en god, pragmatisk løsning, så medarbejderne kan få udbetalt deres tilgodehavender,” skriver direktør Martin Magelund Rasmussen fra Center for HR i Region Hovedstaden i en mail til Fagbladet FOA.

Han vurderer, at der ikke er tale om et generelt problem med fejl i lønudbetalingerne.

I artiklen stod der oprindeligt, at i alt 21 medlemmer indkasserer tilsammen en udbetaling på lidt over fire millioner kroner. Nu er der tilføjet, at de 20 medlemmer kommer fra FOA Nordsjælland og 1 medlem fra FOA Frederikssund.

Om løntjek sagerne

- Fejlen i opskolingssagerne er opstået, fordi Region Hovedstaden har brugt de forkerte regler i overenskomsten i forbindelse med lønindplacering efter endt uddannelse.
- Det har medført, at de ansatte har fået en forkert anciennitetsdato og efterfølgende en forkert lønsammensætning.
- Da både den ansattes lønniveau og erfaring i det job, som vedkommende er blevet opskolet fra, spiller ind, er beløbene, der bliver udbetalt, forskellige fra medlem til medlem. De varierer fra ca. 50.000 til ca. 350.000 kroner. - Der kan potentielt gå mange medlemmer rundt og have penge til gode uden at vide det. Hvis du er i tvivl, kan du kontakte din FOA-afdeling og få gennemgået dine lønsedler. 
- Se mere om gratis løntjek på FOA.dk


Kilde: Knud Røddik, konsulent i FOAs overenskomstafdeling

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev