Sosu-assistent Lisette Rasmussen sidder klar i SSA-klinik

Ny klinik skal få borgere ud af hjemmet

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Før kunne borgerne sidde hjemme en hel dag og vente på, at en social- og sundhedsmedarbejder kom ud. Med åbningen af den første nye social- og sundhedsklinik i Guldborgsund Kommune er håbet, at de mest rørige kommer mere ud og bliver mere  selvhjulpne i hverdagen.

Borgerbesøg. Social- og sundhedsassistent Lisette Rasmussen glæder sig over, at borgerne kommer mere ud af hjemmet, efter at klinikken er åbnet. “Der er liv her i plejecentret, de kan få kaffe og en snak, komme til højtlæsning eller bruge træningscentret. Der er helt klart et socialt aspekt i det,” siger hun. Jørgen True

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

I Guldborgsund Kommune er en nyopstartede social- og sundhedsklinik, også kaldet SSA-klinik, rykket ind på plejecentret i Helenehuset.

Klinikken har i øjeblikket 12 faste borgere, som kommer i åbningstiden mellem 10.00 og 13.00 hver mandag og tirsdag. Men personalet forventer, at der fremover skal komme mange flere borgere i klinikken, og så vil de udvide åbningstiden til torsdag og fredag.
Kalender med aftaler
Dagens aftaler. I dag venter Lisette Rasmussen fire borgerbesøg på klinikken. Jørgen True
Sosu-assistent giver patient plaster på
Samme hjælp. I klinikken får borgerne den samme hjælp og service, som de ville have fået i deres eget hjem. Det er især opgaver som medicindosering og sårpleje, som Lisette Rasmussen og hendes kolleger udfører.  Jørgen True
Sosu-assistent med besøgende på SSA-klinik
Første gang. Tove Larsen på 87 år er dagens første besøgende. Det er første gang, hun er i SSA-klinikken. Jørgen True
Sundhedshjælper-elev hjælper borger udenfor
Gåtur. “Det er dejligt med en gåtur, men jeg glæder mig godt nok til sommer, hvor det bliver varmere”, siger 87-årige Tove Larsen. Den lille gåtur på fem minutter er et led i hendes rehabilitationstræning efter en brækket hofte. Tove får hjælp af social- og sundhedshjælperelev Maria, som følger hende til og fra hjemmet og klinikken. Jørgen True

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies