Annonce

forlig

Tema: OK18

Dennis Kristensen: Det peger mod forlig


Forhandlingerne på det kommunale område er allerede fra fredag morgenstund i fuld gang. Det peger på forlig, siger FOAs chefforhandler Dennis Kristensen

Annonce

Forhandlingerne er tidligt Storbededags morgen i gang på det kommunale område i Forligsinstitutionen, hvor forhandlerne mødte op før klokken 6. Og der er stor tro på, at et forlig kan være på vej. (Arkivfoto) Jørgen True

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

Opdateret 27.04.2018 klokken 10:45

Tidligt fredag morgen mødte parterne på det kommunale område op til videre forhandlinger i Forligsinstitutionen.

Forhandlingerne begyndte egentlig torsdag klokken 15, men i løbet af natten til fredag koncentrerede forhandlingerne sig om lærernes arbejdstid, og derfor blev de fleste forhandlere sendt hjem. Heriblandt FOAs chefforhandler Dennis Kristensen.

Læs også: 6 spørgsmål og svar: Derfor indgik FOA forlig med regionerne

Han mødte op til forhandlinger i Forligsinstitutionen tidlig fredag morgen med en stor optimisme og tro på at kunne lande et forlig på det kommunale område i løbet af fredagen.

”Min næse siger, det peger godt og vel mod forlig. Der var positive meldinger i nattens løb på lærerområdet. Og det har været en rigtig stor hurdle. Hvis det kan løses ser det fornuftigt ud,” sagde Dennis Kristensen til TV 2 News tidlig fredag morgen.

Optimistisk innovationsminister

Lidt i 10, hvor forhandlingerne på statens område blev genoptaget, dukkede innovationsminister Sophie Løhde op efter nogle timers søvn.

”Jeg er forsigtig optimistisk. Der er fortsat store knaster, der skiller os ad. Vi ønsker at lande en aftale, så vi knokler videre,” sagde hun og tilføjede, at der bliver forhandlet om forskellige løsninger for en betalt spisepause.

I forhold til om der kommer et forlig på det kommunale område, sagde hun:

”Jeg vil synes, det er yderst positivt, hvis det kan lade sig gøre at lande en aftale på det kommunale område. Det betyder desværre ikke, at vi kan læne os tilbage på det statslige område og sige: ’Nå, hvor skal vi så skrive under.’ Hertil kender jeg min forhandlingspart for godt til, at det skulle være tilfældet,” sagde Sophie Løhde.

Opdateret: Kommentarer fra Sophie Løhde tilføjet.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev