Annonce

Tema: OK18

Kendt tv-vært: Min familie ville knække sammen uden de offentligt ansatte


Med en far på sygehuset og en datter i vuggestue vil journalist og programleder Thomas Skov ikke undvære de offentligt ansattes arbejdsindsats.

Annonce

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Læs også: Portør: Vi fortjener bedre løn for livsvigtigt arbejde

Når talen falder på det arbejde, som landets offentligt ansatte udfører, er journalist Thomas Skov Gaardsvik ikke et sekund i tvivl: De og deres indsats kan slet ikke undværes.

”Uden de offentlige ansatte ville jeg hver morgen stå med min datter og ikke ane, hvad jeg skulle gøre af hende. Min far ligger for tiden på hospitalet og har gjort det i et halvt år – ham ville jeg også have haft svært ved at holde i live uden de offentlige ansatte.
Så min helt egen verden ville knække sammen på nul komma fem – men ikke bare min verden – hele landet ville knække midt over,” siger han til Fagbladet FOA.

Læs også: Sosu: Vi skal have en fair løn for at holde Danmark på skinner

Buen er spændt til det yderste
Thomas Skovs far ligger stadig på hospitalet, efter han fik sin hjerneblødning. Derfor har Thomas og familien haft nær kontakt med en stor del velfærdsansatte, der har ydet en kæmpe indsats for at skabe tryghed og ro omkring dem i en svær situation. Og her har han oplevet, at selvom personalet knokler, så er buen spændt til det yderste.

”Jeg har kun roser til overs for personalet, men jeg fornemmer både på snakke med sundhedspersonalet og på den offentlige debat, at buen er spændt til det yderste. Når det så er sagt har jeg været forskånet for, at det er gået ud over min fars behandlinger, siger Thomas Skov.

Lønnen skal op

Læs også: Sosu deler lønseddel: ”Min løn er latterligt lav”

Han er glad for, at han i det daglige kun skal forsøge at holde overblikket over sit eget budget og ikke også skal stå med ansvaret for økonomien i stat, kommuner og regioner.

Men hvis han havde mere indflydelse på fordelingen af pengene, så ville han godt bruge nogle flere kroner og øre til at hæve lønnen for personalet i det offentlige.

”Jeg synes simpelthen, at de offentligt ansattes løn er for lav, når man ser på, hvad arbejdet består af på eksempelvis sygehusene eller i vuggestuerne. Og når jeg læser om, hvad vi ellers fyrer penge af på i det her land, så kan jeg godt blive lidt træt,” siger han.

Lighedstegn mellem goder og offentligt ansatte

I Thomas Skovs øjne er der nemlig lighedstegn mellem velfærd og offentligt ansatte.

Læs også: Din løn ligger i hænderne på denne kvinde

Alle de goder jeg har nydt godt af og nyder godt af ved at bo og leve i Danmark har jo været tæt forbundet med offentligt ansatte. Alt hvad jeg har lært i skolen og mange af de værdier, jeg lever mit liv efter, er jo frø, der er både sået og vandet af offentligt ansatte, slutter han.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev