Annonce

Demonstrationer for velfærd: Se her, hvor du kan deltage


Tirsdag den 7. november vil der flere steder i landet blive afholdt demonstrationer mod besparelser og velfærdsforringelser.

Annonce

Den 7. november bliver der demonstreret mod velfærdsforringelser i flere danske byer. Dette foto er taget fra en tidligere demonstration mod velfærdsforringelser i Frederikshavn  Arkivfoto

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

Borgere og velfærdsansatte fra hele Danmark mødes på gaden den 7. november for at sætte fokus på velfærdsforringelser frem mod Kommunal- og regionsvalget den 21. november.

Læs også: Over 30.000 skriver under mod velfærdsforringelser

I Holbæk Kommune inviterer FOA byens borgere og kommunalpolitikere til kaffebord den 7. november klokken 16.30, hvor der vil være dækket op med ordene: ’Ordentlighed, anstændighed, medmenneskelighed, solidaritet og fællesskab’. Værdier, der ifølge pædagogmedhjælper René Strunch, en af initiativtagerne bag arrangementet, mangler i dagens velfærd.

”Vi oplever, at anstændigheden i velfærden er under pres. Ældre borgere kommer ikke i bad, og de kan risikere at ligge med en fyldt ble i urimelig lang tid, fordi personalet ikke kan nå alle opgaverne. I dag er det udelukkende praktisk hjælp, borgerne får, for der er ikke tid til medmenneskelig sociale relationer.”

Læs også: Fagbevægelsen: Skriv under og støt kampen for bedre velfærd

 Bunden er nået
Sammen med tillidsrepræsentanter og øvrige FOA-medlemmer, vil René Strunch give kommunens borgere og lokalpolitikere en dugfrisk status på velfærdsområdet. Han tilføjer, at det er gået ned ad bakke i kommunen de seneste fire år, og at de velfærdsansatte ikke længere kan stå inde for arbejdsforholdene:

”Det er gået agurk i Holbæk Kommune. Vi har ramt bunden for, hvad der er etisk og moralsk forsvarligt.”

Se på kortet, hvor du kan deltage i demonstrationerne

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev