Annonce

FOA-formand Dennis Kristensen.

Over 30.000 skriver under mod velfærdsforringelser

På fire dage har over 30.000 personer allerede sagt ja til velfærd og skrevet under på underskriftsindsamlingen ‘Danmark for Velfærd’.

Annonce

30.000 personer har allerede givet deres støtte til underskriftindsamlingen for bedre velfærd. Jørgen True

Af Cathrine Saltbæk Tverskov
Journalist

Annonce

Mandag lød startskuddet til underskriftsindsamlingen under navnet “Danmark for Velfærd”. Kampagnen er igangsat af FOA sammen andre faglige organisationer, der alle vil have velfærd på dagsordenen.


Og noget tyder på, at borgerne er enige i, at der skal fokus på velfærden. Der har nemlig på fire dage allerede været 30.000 personer inde og skrive under på, at de vil støtte initiativet.


"Det er et positivt signal, at så mange danskere viser, at de ikke vil se passivt til, mens

velfærden pilles fra hinanden. Det er et tegn på, at danskerne vil velfærden. Vi er stadig i gang med at udbrede budskabet, og flere forbund kommer til, så vi er kun lige begyndt," siger Dennis Kristensen, Forbundsformand for FOA.


Læs også: Fagbevægelsen: Skriv under og støt kampen for bedre velfærd

Stop besparelser: Vi vælger velfærd

På hjemmesiden, står der blandt andet, at ‘Danmark for Velfærd’-kampagnen er for ‘investeringer i det fælles Danmark og imod nye skattelettelser, mens der spares på velfærden’. Samtidig er et af kravene, at forholdene for børn, unge, syge og ældre skal forbedres.


Forbundsformand for FOA, Dennis Kristensen, opfordrer danskerne til at skrive under, hvis de også mener, at grænsen er nået for besparelser på velfærden.


“Der er en afgrund til forskel mellem, hvad politikerne taler om på Christiansborg, og hvad danskerne diskuterer. Danskerne siger højt og tydeligt, at de vil en anden vej. Og det vil denne underskriftindsamling og mange andre aktiviteter de kommende måneder vise," siger Dennis Kristensen.


Læs også: FOAs tillidsfolk: Velfærden er truet

Den 4. oktober vil der være et landsdækkende tillidsrepræsentantmøde i Odense Congress Center, hvor organisationerne bag ‘Danmark for Velfærd’-kampagnen er repræsenteret. Bag kampagnen står FOA, HK, BUPL, 3F, Danmarks Lærerforening, Dansk Socialrådgiverforening, Dansk El-Forbund, Blik- og Rørarbejderforbundet, Malerforbundet, Kost & Ernæringsforbundet, Dansk Sygeplejeråd, Prosa, Uddannelsesforbundet, FTFs regioner, LO-Hovedstaden, -Aarhus, -Fyn, -Aalborg, -Randers og LO-Vest.


Se underskriftsindsamlingen her.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev