Annonce

Kollegaer kysser til julefrokost

7 råd om julefrokost: Det skal du vide om kys, druk og ulykker


Må jeg danse på bordene og kysse min chef? Her får du den ultimative guide til at komme gennem julefrokosten - med ære og job i behold!

Annonce

Så er det igen tid til flæskesteg og snaps, når sæsonen for julefrokoster starter. Her gælder det om at slappe af og hygge sig... Men hold dig fra at kysse med chefen. Læs guiden, for at komme sikkert gennem julefrokosten på din arbejdsplads.  Colourbox

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

Julefrokostsæsonen er over os. Følg arbejdsmiljøkonsulent i FOA Charlotte Bredals råd og kom igennem den store festdag uden alt for røde ører dagen efter. 

1. Tal ikke over dig 

Hold lidt igen med alkoholen. Så siger du hverken noget til chef eller kollega, du ikke kan stå inde for dagen efter. Det er svært at genoprette en tillid, der er brudt. 

2. Hold mobilen i lommen 

Modstå fristelsen til at tage (lidt for) festlige billeder af kollegerne og lægge dem på Facebook. Det kan være sjovt, at du eller dine kolleger danser på bordene, men alle har forskellige grænser, og det kan være svært at fjerne billederne igen. 

3. Kys (helst) ikke din kollega 

Du kan - heldigvis - ikke forhindre, at du bliver forelsket i en kollega. Men tænk på, at det kan være svært at opretholde en god professionel relation med en kollega om mandagen, som man kyssede på dansegulvet om fredagen. 

4. Kys (absolut) ikke din chef/din ansatte 

Din chef må ikke kysse dig. Ikke mindst fordi der er tale om et ulige magtforhold. Føler du dig intimideret, så sig fra - selv om det kan være svært - og kontakt din arbejdsmiljørepræsentant. 

5. Kom til skade - i rette tid 

Falder du på dansegulvet til julefrokosten, er der tale om en arbejdsskade, der skal anmeldes. Vrikker du om på Crazy Daisy klokken 02, hvor festen officielt sluttede klokken 24, ja, så er det ikke en arbejdsskade. 

6. Hyg dig! Prioritér julefrokosten 

Sørg for at dukke op! Det er en perfekt lejlighed til at lægge ansvaret fra sig, tale mere uformelt og styrke dine arbejdsrelationer. 

7. Mød ædru op dagen efter 

Husk dog lige at sove den ud efter festen. Mød aldrig på arbejde med alkohol i blodet, heller ikke efter årets julefrokost. Det kan i værste fald ende med en fyringsseddel. 

Kilde: Charlotte Bredal, arbejdsmiljøkonsulent i FOA.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev