Annonce

To ambulancer holder på tværs af hinanden

Region afviser krav for 19 millioner kroner fra reddere

Region Syddanmark vil betale 47 mio. til de tidligere
BIOS-ansatte. Det er kun cirka 70 procent af det samlede krav på 66 millioner kroner. Nogle reddere skal betale penge retur.

Annonce

489 tidligere medarbejdere fra det konkursramte firma BIOS, herunder en del FOA-medlemmer, har mange til gode. Region Syddanmark vil kun udbetale en del af det beløb, de har stillet krav om. Scanpix

Af Morten Olsen
Journalist

Annonce

Region Syddanmark har i dag meddelt medarbejderne fra det tidligere BIOS, at de vil få omkring 47 mio. kroner af deres tilgodehavende fra den konkursramte virksomhed.

 

Dermed mangler der 19 mio. kroner i forhold til det krav på 66 mio. kroner, som medarbejderne fremsatte.

 

Derfor forventer Reiner Burgwald, der er formand i Teknik- og Servicesektoren i FOA, at han må til forhandlingsbordet med Region Syddanmark.

 

"Der er en lang række medlemmer, der vil blive skuffede, siger han og uddyber.
"Den største hurdle er feriepengene og afvikling og afregning af ferie."


FOA klar til at se på sagerne

 

Ifølge koncerndirektør i Region Syddanmark Rikke Vestergaard har regionen anerkendt alle berettigede og dokumenterede krav. Det siger hun i en pressemeddelelse på Region Syddanmarks hjemmeside.

 

Men det er der delte meninger om. Reiner Burgwald mener, at der er forskellige syn på, hvornår et krav er dokumenteret.

 

"Vi opfordrer vores medlemmer til at rette henvendelse, hvis der er noget, de er uenige i, og så må vi sammen se på, om der er noget, der kan rettes op på. Der er muligheder for at forhandle og elementer, hvor vi må se på, om vi er enige i regionens fortolkning, siger Reiner Burgwald.

 

Han nævner honorering af døgnvagter, der er taget som overarbejde som eksempel.

 

Medarbejderne får opgørelse

 

Det samlede krav er fordelt på 489 tidligere medarbejderes krav. De fleste er fra 3F, da overenskomsten med BIOS var tegnet af 3F, men siden ambulancedriften overgik til Region Syddanmark, har en række af medarbejderne meldt sig ind i FOA, og derfor ligger der også krav fra en række FOA-medlemmer i bunken.

 

De enkelte medarbejdere vil fra og med onsdag få opgørelsen af deres egen sag og en længere redegørelse for, hvordan Region Syddanmark er kommet frem til resultatet.

 

I Region Syddanmarks opgørelse er der også medarbejdere, der vil blive mødt med et krav om tilbagebetaling, fordi de har fået for høje acontobeløb udbetalt.

 

Det er stadig muligt for medarbejdere at gøre krav på tilgodehavender. Derfor slutter opgørelsen ikke nødvendigvis med de 489 sager, som Region Syddanmark har set på i denne omgang.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev