Annonce

pernille

Pernille vinder årets Demenspris: ”Jeg blev helt tom for ord og rundt på gulvet”


Pernille Christensen, som arbejder som social- og sundhedsassistent på det specialiserede demensplejehjem Tornhøjhaven i Aalborg har vundet Demensprisernes ’medarbejderpris’ for sin indsats.

Annonce

Tornhøjhaven, hvor Pernille Christensen arbejder, er et demensplejehjem, der modtager de borgere, som andre demensplejehjem ikke har formået at håndtere. Ældreministeriet

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Pernille bidrager med SÅ mange fantastiske tiltag. Ud over, at hun er fagligt dygtig, så har hun en tilgang, omsorg, empati og kærlighed til vores meget syge beboere. Hun deler også gerne ud af sin viden, så vi alle lærer, hvorfor tilgangen til lige præcist dén beboer skal være, som den skal. Jeg kan blive helt rørt over at nominere så dygtig en kollega – tænk, at hun har valgt at arbejde med de allermest syge demente personligheder på Tornhøjhaven.”

Så fine ord fik Pernille Christensen med på vejen fra sin kollega Dorthe Momme fra Tornhøjhaven i Aalborg, da hun blev nomineret til Demensprisernes medarbejderpris.

Og tirsdag blev det så afgjort, at Pernille også er løbet med sejren.

”Det er jeg meget rørt over at få de ord med mig, og jeg synes jo bare, at det er det, jeg gør. Jeg kan jo også kun gøre det, fordi jeg har nogle gode kolleger, og jeg vil rigtig gerne også rose mine kolleger og ledelsen, som også arbejder ligesom mig og altid står bag ved en,” siger Pernille Christensen.

Læs også: Pia rørt til tårer, da hun blev hyldet med demenspris: Det er en utrolig anerkendelse

Ældreministeren i telefonen
Måden, hvorpå Pernille fik at vide, at hun havde vundet, kom noget bag på hende.

”Jeg mødte ind på arbejde, som jeg plejer. Pludselig står Dorthe i døren, og så sætter vi os og får en kop kaffe. Så ringer Dorthes telefon. Hun tager den og siger ’ja, hun sidder lige her’ og giver mig telefonen. Og jeg tænkte, at det var mærkeligt, at nogen ringer til mig på Dorthes telefon. Og så var det så ældreministeren. Jeg blev helt tom for ord og rundt på gulvet, men meget glad for at have vundet,” siger Pernille.

Læs også: Sosu vinder årets demenspris: Vigtigt beboerne mærker deres identitet

Minister: Det er så fortjent
Udover medarbejderprisen bliver der også uddelt en pårørendepris. Vinderen i år er de frivillige tryghedspersoner på Svendborg Sygehus.

Til både Pernille Christensen og tryghedspersonerne lyder et stort tak fra ældreminister Mette Kierkgaard.

”Det er så fortjent, at årets priser går til Pernille og de frivillige tryghedspersoner. For det betyder alverden, når man som dem formår at skabe tryghed og glæde til gavn for både borgeren med demens og de pårørende. Det vidner om stor faglighed og medmenneskelighed, at vinderne formår at se det enkelte menneske og høre hans eller hendes ønsker trods svær demenssygdom, og selvom vedkommende måske ikke kan udtrykke det så tydeligt længere, siger ministeren og fortsætter:

”Jeg vil gerne sige vinderne stort tak for den enorme indsats, I gør i det daglige. En tak skal også lyde til jeres kollegaer og til alle de medarbejdere, pårørende og frivillige, der hver dag yder en kæmpestor indsats for mennesker med demens,” siger hun i en pressemeddelelse.

Ud af spise med familien

Med begge priser følger en pengepræmie på 10.000 kroner. Derudover modtager Pernille Christensens arbejdsplads en præmie på 50.000 kroner.

”Jeg skal have min mand og mine børn med ud at spise en dag for præmien, men nu skal jeg hjem og sove. Det har været en lang uge, hvor jeg ikke har måttet sige det til nogen, og jeg har været så spændt,” griner Pernille, som blev noget overrasket over måden, hvorpå hun fik at vide, at hun have vundet.

Præmien til Tornhøjhaven skal bruges på videreuddannelse i demens.

FOA: Vigtigt med hyldest

Hos FOA glæder formand for Social- og Sundhedssektoren Tanja Nielsen sig over, at der bliver sat fokus på den forskel, som social- og sundhedsassistenter som Pernille Christensen gør hver dag.

”Det er så vigtigt, at vi hylder de medarbejdere, der med deres faglighed og engagement hver dag yder en kæmpe indsats for, at borgerne får den bedst mulige pleje og omsorg.
For mennesker med demens er den vidensdeling, som kollegerne beskriver, Pernille står for, altafgørende. Og for arbejdspladsen er en kollega med Pernilles høje faglighed og empati uvurderlig. Tak til Pernille og alle hendes kolleger, der hver dag tager sig af vores ældre, syge og udsatte med en tårnhøj faglighed.”

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev