Annonce

Råvarer som fisk, kød og grøntsager samt logoet for Landbrug & Fødevarer

Nu kan du indstille din favorit: Hvem skal vinde årets Køkkenpris?


Kender du til et offentligt køkken, der er frontløber på bæredygtighed, så kan du være med til at bestemme, hvem der skal nomineres til årets Køkkenpris.

Annonce

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer, der organiserer de køkkenprofessionelle; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F samt Landbrug & Fødevarer. Vinderen bliver kåret til efteråret. Landbrug & Fødevarer

Af Merete Nielsen
Journalist

Annonce

I 2022 var det køkkenpersonalet på Nordsjællands Hospital i Hillerød, der løb med sejren, fordi de serverer indbydende måltider til de spisende på hospitalet og samtidig har et stort fokus på at reducere CO2 og mindske madspild.

Hvem der skal vinde i år, har du indflydelse på. Der er nemlig åbent for indstillinger til Køkkenprisen 2023, der uddeles for fjerde år i træk til et offentlig køkken, der udmærker sig inden for arbejdet med økologi og bæredygtighed.

Kriterier, som skal være opfyldt

Ud over bæredygtighed er kriterierne for Køkkenprisen, at køkkenet:

  • laver mad med målgruppen og måltidsoplevelsen i fokus,
  • Har minimum Det Økologiske Spisemærke i sølv (60-90 procent økologi),
  • har en klar strategi for kompetenceudvikling af medarbejderne og
  • har en glad smiley fra Fødevarestyrelsen.

Fristen for indstillinger til Køkkenprisen er 1. maj 2023. Juryen vurderer indstillingerne, og de nominerede får direkte besked i starten af juni.

De nominerede køkkener vil få et anmeldt besøg af juryen i løbet af august, og vinderen kåres i efteråret.

Her kan du indstille din kandidat.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev