Annonce

Rådmand Jane Jegind

Rådmand ville tvinge pedeller ned i løn - scorer selv kassen på jobskifte


Rådmand Jane Jegind (V) mente ikke, at Odense Kommune skulle bruge skattekroner på arbejde, som de tekniske serviceledere ikke længere udførte. Nu stopper hun selv og får udbetalt et beløb på en lille million kroner.

Annonce

Da Odense Kommune tidligere på året ville tvinge serviceledere og -medarbejdere ned i løn, var en af begrundelserne fra rådmand Jane Jegind (V), at de ikke skulle have løn for arbejde, der ikke længere blev udført. Nu får hun næsten selv en million kroner for et job, hun i dag frivilligt forlader.  Vibeke Volder / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix

Af Joachim Ploug Hansen
Journalist

Annonce

En række tekniske serviceansatte i Odense Kommune blev i forsommeren varslet kraftigt ned i løn
Dengang var rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Jane Jegind (V), klar i mælet:

"Der er nogle, der har fået løn for et stykke arbejde, de ikke har udført. Børn- og Ungeforvaltningen har åbenbart en helt særlig tilgang til, hvordan vi bruger skatteborgernes penge, men så mange penge er der altså ikke til rådighed i By- og Kulturforvaltningen," udtalte hun til Fyens Stiftstidende.

Nu forlader Jane Jegind frivilligt sin stilling som rådmand og medlem af Odense Byråd fra 1. september, mens hun har fået nyt job som chef for erhvervs-, kultur- og turismeområdet i Langeland Kommune. Med sig får hun et engangsbeløb på 434.509,02 kroner oveni en månedsløn på 72.418,17 kroner de næste seks måneder. Det løber op på i alt 869.018,04 kroner. Det fremgår af en tillægsdagsorden fra Odense Byråd fra 19. august.

Læs også: Fyringer af tekniske serviceledere trækkes tilbage

Dobbeltmoralsk og beskæmmende

Afdelingsformand i FOA Odense, Nina Skov-Lauridsen, finder det dobbeltmoralsk taget rådmandens udtalelser til Fyens Stiftstidende i betragtning.

"Det er vigtigt at understrege, at hun ikke gør noget, som hun ikke må. Men det er da vildt, at hun skal have løn for et arbejde, hun ikke udfører, mens de teknisk serviceansatte ikke skal. Inden man begynder at have holdninger til, hvordan andre skal lønnes, så burde man måske kigge indad," siger Nina Skov-Lauridsen, der også mener, at Odense Kommune burde holde spejlet op foran dem selv og lave nogle regler, der er fair.

"Det er da beskæmmende, at man er nødt til at omdefinere tekniske serviceansatte for at spare penge, mens man har råd til at betale så stort et beløb til en kommunalpolitiker, der har valgt en ny levevej."

Brud på MED-aftalen

Jane Jeginds udtalelser til Fyens Stiftstidende kom på baggrund af et MED-møde, hvor 14 tekniske serviceledere fik ultimatummet om en fyring eller markante lønnedskæringer på op til 125.000 kroner om året. Samtidig ville 21 tekniske servicemedarbejdere få sløjfet tillæg, der ville koste dem i gennemsnit 25.000 kroner årligt. Dette var i forlængelse af en kommunal omorganisering, der skulle spare Odense Kommune for omkring tre millioner kroner.

Joakim Mørck, der er tidligere teknisk servicemedarbejder i Odense Kommune er enig i Nina Skov-Lauridsens kritik. Han valgte at sige op på baggrund af de varslede lønnedskæringer og en mistro til Odense Kommune, der i forbindelse med ultimatummet den 28. maj brød MED-aftalen, der sikrer medarbejderes ret til at blive hørt. 
FOA fik efterfølgende processen sat i bero, og forhandlingerne er nu begyndt på ny.

"Det er lidt chokerende. Og meget hyklerisk. Det er uheldigt, at hun udtaler sig sådan om os, når hun ikke selv har rent mel i posen," siger Joakim Mørck.

Vil ikke udtale sig

Fagbladet FOA har været i kontakt med Jane Jegind for at høre hende om, hvordan hun har det med at få udbetalt skatteborgeres kroner på et arbejde, hun ikke kommer til at udføre.

"Jeg har ingen kommentarer," siger hun.

Men vil du ikke mene, at det er hyklerisk at påpege, at nogle medarbejdere i Odense Kommune ikke skal have løn for et arbejde, de ikke udfører, mens du skal?

"Jeg har ingen kommentarer," siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev