Annonce

Rengøringspersonale foran Bornholms Hospital

Rengøringsafdeling på Bornholms Hospital fejrer danmarksrekord

Alle fastansatte i rengøringen på Bornholms Hospital har nu taget serviceassistentuddannelsen. Hospitalet er dermed det første, hvor alle i rengøringsafdelingen har en faglig uddannelse.

Annonce

Serviceassistenter og elever fra Bornholms hospital. Der er kun dem med på fotoet, som var på arbejde, den dag i november, hvor fotoet blev taget. Som det første hospital i landet har alle fastansatte medarbejdere i rengøringsafdelingen på Bornholms Hospital taget en faglig uddannelse. Lars Henrik Andersen

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

Fredag 13. december 2019 er en særlig dag på Bornholms Hospital. Her fejrer man nemlig, at alle fastansatte medarbejdere på rengøringsområdet har taget en faglig uddannelse, nemlig serviceassistentuddannelsen.

Bornholms Hospital er dermed det første sygehus i landet, hvor alle fastansatte på rengøringsområdet er blevet uddannet, og det er derfor en stolt serviceleder, der fejrer dagen i dag med sine medarbejdere.

Verner Haagensen har været med til – foranlediget af medarbejderne selv – at sørge for uddannelse til alle. Han er bevidst om, at afdelingen med sine 29 fastansatte medarbejdere ikke er den største i landet og derfor også har nemmere ved at nå i mål. Alligevel gør det ikke glæden mindre.

Et fantastisk løft

”Det har været et fantastisk løft af alle medarbejdere, som vi blandt andet mærker til fællesmøderne. Der er en anden sparring og dialog end tidligere – også mellem kollegaer med forskellig faglighed. Det har virkelig været en god oplevelse,” siger Verner Haagensen.

Afdelingen har flere medarbejdere, som har været ansat i 20, 30 eller 40 år uden en faglig uddannelse. Alle har nu gennemført et forløb på to gange 11 uger med speciale i hospitalsservice, hvilket betyder, at medarbejderne nu blandt andet er klædt bedre på til sygdomslære, forflytninger og rollen som måltidsvært.

”Det er et hårdt og nedslidende arbejde, og mange kommer fra andre fysisk hårde brancher som eksempelvis fiskeindustrien. Derfor er det vigtigt, at de bliver klædt fagligt på, så de bedre kan holde til arbejdet,” siger Verner Haagensen.

På skolebænken som 61-årig

Én af de medarbejdere, der for nyligt har taget uddannelsen, er 61-årige Gerda Sode Hansen. Hun er ikke bleg for at indrømme, at det har været svært at sidde på skolebænken igen. Især tanken om eksamen, kunne give hende nerver på. Alligevel har uddannelsen givet hende en fornyet gejst.

”Jeg har fået et indblik i andre faggruppers arbejde, og hvorfor de gør, som de gør. På den måde har vi fået et helt andet kollegialt sammenhold,” siger hun, som samtidig er afdelingssektorformand for Kost- og Serviceafdelingen i FOA Bornholm.

Selve fejringen løber af stablen fredag 13. december på Campus Bornholm, hvor alle medarbejdere på rengøringsområdet er inviteret med. I dagens anledning har hospitalet derfor 12 uddannelsesvikarer, som sikrer rengøringen på dagen. Pengene til at uddanne alle har hospitalet søgt gennem kompetencefonden.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies