Annonce

Kvinde med ble i hænderne

Intelligent ble giver et løft af livskvaliteten


På Plejehjemmet Lergården i Aabenraa er sosu-assistent Sanne Bundgaard stor fan af den intelligente ble.

Annonce

Sanne Bundgaard, 27 år, er social- og sundhedsassistent på Plejehjemmet Lergården i Aabenraa Lene Esthave

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

- Hvad er det smarte? 

”Jeg kan se, hvornår bleen er udnyttet 10, 20 eller 90 procent. Det gør jo, at jeg skifter den, når det er nødvendigt og hverken for tidligt eller for sent. Det øger livskvaliteten hos borgerne og giver dem frihed og værdighed, synes jeg.”

- Hvordan?

”Det kan være grænseoverskridende for borgerne, at jeg tager deres underbukser ned og tjekker bleen tre gange om dagen. Især for dem, der også er demente eller en smule psykisk ustabile. De bliver let forskrækkede, hvilket naturligvis ikke gør noget godt for vores relation. Med den nye app kan jeg måske nøjes med at foretage et enkelt bleskift.”

- Og det frigør tid?

”Præcis. Et bletjek kan hurtigt tage 15-30 minutter, afhængigt af, om jeg også skal forflytte borgeren. Den tid kan jeg nu bruge på nærvær. Lige lægge en hånd på skulderen og spørge om de har sovet godt, gå en tur eller spille et spil.”

”Det er jo omsorgsarbejdet, der får mig til at føle, at jeg gør en forskel i mit arbejde.”

- Bleen mindsker også blærebetændelser?

”Vi har en borger, der har døjet med blærebetændelse. Efter hun har fået den intelligente ble, har hun ikke haft et eneste tilfælde af urinvejsinfektion. Jeg er stor fan af den her ble.”

Ideen bag bleen

  • Aabenraa-virksomheden Abena har udviklet en intelligent ble, der via en chip samler information om brugernes vandladninger og sender videre til en tablet eller iPhone. Informationen fortæller plejepersonalet, hvornår det er tid til, at bleen skal skiftes.
Kilde: abena.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev