Annonce

Vuggestuepædagog Marie Rehfeldt foran kæmpefotos af børn i vuggestuen

Kæmpefotos af børn skaber blikfang i vuggestue


I vuggestuen Titanrosen bliver vigtig information til forældrene formidlet ved hjælp af kæmpefotos af børnene forsynet med talebobler.

Annonce

Marie Rehfeldt, 40 år, er pædagog og arbejdsmiljørepræsentant i vuggestuen Titanrosen på Nørrebro i København. Her ses hun foran de kæmpefotos, som hun har skabt til at formidle information til forældrene. Jørgen True

Af Nana Toft
Journalist

Annonce

- Hvorfor kæmpefotos?

"Vores forældre vil meget gerne have forskellig form for information fra os, så de kan støtte op om de pædagogiske tiltag, vi har i vuggestuen. Men hvis jeg printer et skriv ud på tre-fire sider og lægger på børnenes pladser i garderoben, er det ikke alle, der læser det. Men kæmpefotos af deres egne børn med talebobler – det virker!"

- Hvorfor?

Læs også: Genåbning af dagtilbud: Nogle vil få brug for mere tid

"Jeg klipper kroppe til børnenes forstørrede ansigter, så de bliver en meter høje og forsyner dem med talebobler. Det skaber blikfang. Vi har sat dem op overalt i institutionen og i vinduerne ud mod gaden. Folk stopper simpelthen op og bliver nysgerrige på, hvad der står i taleboblerne."

- Hvad står der i taleboblerne?

"I første omgang har jeg fokuseret på information om selvhjulpenhed. Så kan der for eksempel stå: “Jeg vil gerne selv gå ind i vuggestuen” eller “Børnene kravler selv op i krybben, når de skal sove til middag. Så undgår personalet skæve vrid i kroppen.”

- Skal de blive hængende?

Læs også: Dagplejer: 'Vi skal turde snakke om børns skærmvaner'

"Nej, min erfaring er, at den form for tiltag efterhånden bliver mindre iøjnefaldende, og så har de jo ikke længere den ønskede effekt. Min nye idé er at lave hinkesten der ,hvor børnene går ind i vuggestuen. Hver hinkesten skulle så have noget information i sig. Det handler om at servere vigtige budskaber på en sjov måde."

Sådan laver du kæmpefotos 

  • Find billeder af børnene og print hovederne ud på A3-papir.
  • Klip en krop og sæt på. Jeg har gjort kroppen tynd og lang – lidt inspireret af Terkel i Knibe. Så ser de sjovere ud og er derfor mere iøjnefaldende.
  • Gør dem store: Gerne omkring en meter. Det vækker opsigt.
  • Print information ud fra diverse hjemmesider – for eksempel arbejdstilsynet – og lav talebobler til børnene. Så behøver du ikke selv bruge tid på at skriveteksterne.
  • Når du er færdig med at bruge billederne, så gem dem og sæt dem op igen et halvt år senere – der kommer løbende nye forældre til. Udskift evt. ansigterne, så nye børn kommer med.

Kilde: Pædagog Marie Rehfeldt

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev