Annonce

mand foran væg

Redder om aftale i BIOS-sag: Jeg er tilfreds


En kompliceret og sejlivet sag ser ud til at nå afslutningen, efter FOA, 3F og Region Syddanmark har indgået en aftale i BIOS-sagen. Fællestillidsrepræsentant for redderne er tilfreds.

Annonce

”Ville vi få mere ud af at køre sagen videre? Mit svar er nej. Jeg er tilfreds. Jeg tror ikke, vi kan få et bedre resultat," siger Fritz Kjær.  Claus Bech

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

”Stor ros til mine kolleger. Hold op, hvor har de været tålmodige. Det lykkedes, og vi er kommet til et resultat gennem et samarbejde mellem 3F og FOA, som jeg synes, ser fornuftigt ud.”

Sådan lyder det fra fællestillidsrepræsentant for Ambulance Syd, Fritz Kjær, da BIOS-sagen efter 2,5 års forhandlinger ser ud til at have fået en afslutning.

Sagen drejer sig om 600 reddere, der var ansat hos ambulancefirmaet BIOS, som gik konkurs 27. juli 2016. Efter konkursen overtog Region Syddanmark ambulancedriften. I de 2,5 år siden da har regionen, FOA og 3F forhandlet frem og tilbage, og nu ser det endelig ud til at få en afslutning.

Læs også: Bios begæret konkurs

”Aftalen er en vinder”
Fritz Kjær er glad for, at tovtrækkeriet nu er fortid, og han tror på, at alle parter i sagen glæder sig over resultatet.

”BIOS-tiden var et cowboyland. Det var rod og kaos og uforståeligt for os. Men nu er vi ved at komme tilbage på sporet. Og jeg er sikker på, at alle gerne ser en ende på sagen. Både politikere, regionen og os,” siger han.

Læs også: FOA ser klare fordele i regional ambulancedrift

Fritz Kjær er selv tilfreds, men han ved, at nogle af hans kolleger ikke ser det på samme måde. Men han tror ikke på, at rammeaftalen kunne have været bedre. 

”Ville vi få mere ud af at køre sagen videre? Mit svar er nej. Jeg er tilfreds. Jeg tror ikke, vi kan få et bedre resultat. Alternativet er at vente rigtig mange år på, at noget bliver afgjort – og på at vi måske taber. Så jeg tror, at den her aftale er en vinder,” siger han.

Hver enkelt redder skal selv godkende og underskrive sin egen opgørelse.

Alle parter er tilfredse

Reiner Burgwald, formand for Teknik- og Servicesektoren i FOA, er glad for aftalens rammer. Han håber på, at alle enkeltsagerne kan afsluttes på en tilfredsstillende måde for FOAs medlemmer: 

”Vi har skabt en god ramme for løsningen af noget, der i sagens natur er et stort problem for de involverede. Jeg håber, at alle oplever at blive behandlet fair og retfærdigt i forhold til, hvad de oplevede med BIOS og overgangen til regionen,” siger han.

Læs også: Klumme: Tak til medlemmer i Ambulance Syd

Også Regionsrådsformanden for Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), glæder sig over, at parterne endelig har kunnet mødes:

”For mig at se baner aftalen vej for, at vi kan få en hurtig afklaring på de her sager, og det tror jeg, vi alle sammen har længtes efter. Vi havde ønsket en afklaring væsentligt hurtigere, end det har været tilfældet, og det har trukket på vekslerne både blandt redderne, politikerne og medarbejderne i regionen, så jeg tror, at vi alle sammen glæder os over, at vi kan se lyset for enden af tunnelen,” siger hun.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev