Annonce

To gule ambulancer i en garage

Bios begæret konkurs

Ambulancefirmaet Bios er mandag blevet begæret konkurs af Region Syddanmark, som sikrer, at ambulancedriften fortsætter.

Annonce

Region Syddanmark har mandag officielt begæret ambulancefirmaet Bios konkurs. Scanpix/Claus Fisker

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Region Syddanmark kom ved en fejl til at udbetale 31,5 millioner kroner for meget til ambulancefirmaet Bios, og da selskabet ikke kan betale pengene tilbage, begærer regionen mandag firmaet konkurs.

Regionsformand Stephanie Lose (V) oplyser over for Ritzau, at regionen vil fortsætte driften.

”Den tekniske forklaring er, at regionen beder kuratoren om at videreføre driften på vores regning. Så kurator bliver i virkeligheden ambulanceoperatør, men det er os, der betaler,” siger hun til Ritzau.

Selskab kæmper til det sidste

Søndag skrev Region Syddanmark på deres hjemmeside, at den på et møde fredag har bedt Bios om at erklære sig konkurs, hvilket selskabet har afvist.

Bios ønsker ifølge ritzau selv at afdrage millionbeløbet over et år, men det har regionen afvist efter råd fra Kammeradvokaten. Her er vurderingen, at regionen i så fald gør sig skyldig i statsstøtte til en privat virksomhed, hvilket vil være i strid med EU-reglerne.

Ansatte bliver garanteret løn

Regionen oplyser på sin hjemmeside, at medarbejderne trygt kan gå på arbejde. Lønmodtagernes Garantifond sikrer de ansatte løn, indtil skifteretten har taget stilling til konkursbegæringen.

Ifølge regionen vurderer Lønmodtagernes Garantifond, at de kan nå at udbetale lønnen ved udgangen af juli. Hvis det mod forventning ikke kan nås, lover regionen, at de på anden vis vil sikre medarbejderne lønudbetaling i forbindelse med månedsskiftet.

Bios har mandag eftermiddag ikke en kommentar til situationen. Det oplyser HR Koordinator Tanja Due over for Fagbladet FOA.

Planlægger at hjemtage ambulancedrift

Tirsdag er der indkaldt til ekstraordinært regionsrådsmøde om sagen, hvor regionsrådet skal tage stilling til, hvordan ambulancedriften skal fortsætte.

”I formandsskabet er der enighed om, at arbejde for, at Region Syddanmark hjemtager ambulancedriften og etablerer en permanent regional drift af ambulancetjeneste på Fyn, i Sydvestjylland og i Sønderjylland,” siger regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev