Annonce

To kvinder og to mænd foran en hospitalsseng med en mandlig patient foto: Robert Attermann

Tema: OK18

Yderligere lønstigninger til sosu-området på hospitalerne


Udover de generelle lønstigninger er der forbedrede vilkår for alle FOAs medlemmer på social- og sundhedsområdet i regionerne

Annonce

I flere år har social- og sundhedsassistenter i kommunerne tjent mere end deres kolleger i regionerne. En ny aftale mellem FOA og Danske Regioner mindsker den forskel. Samtidig kan alle FOAs medlemmer på sosu-overenskomster i regionerne se frem til  lønstigninger, der ligger udover de generelle lønstigninger, der er forhandlet hjem i forbindelse med overenskomstaftalerne. Robert Attermann (arkivfoto)

Af Mette Boysen
Nyhedsredaktør

Annonce

For FOAs medlemmer, der er ansatte i regionerne på sundhedsområdet, er der lønstigninger i sigte. Det er lønstigninger, der ligger ud over de 6,81 procent, som alle på regionernes område er sikret med overenskomstaftalen på regionernes område.

Det ligger fast efter, at FOA og Regionernes Lønnings- og Takstnævn, som forhandler for Danske Regioner, natten til tirsdag blev enige om en aftale. 

Læs også: OK18: Få det fulde overblik over forligene i stat, kommuner og regioner

Af aftalen fremgår det, hvordan de penge, der er sat af til de enkelte overenskomster på social- og sundhedsområdet skal fordeles.

Lønstigninger til alle

Som formand for social- og sundhedssektoren glæder det Karen Stæhr, at der er lønstigninger til alle.

“Vi har gjort, hvad vi kunne for at opfylde de ønsker, vores faggrupper har haft. Det, vi har hørt, medlemmerne har sagt, er: ‘Når der er så få penge, så kast flest mulige af dem på lønnen.’ Det, synes jeg, vi har gjort,” siger Karen Stæhr.

Der er afsat 0,35 procent af den samlede lønsum til at forbedre forholdene for medlemmerne på de enkelte overenskomster. Og omregnet til lønkroner ser det ikke nødvendigvis ud af meget, siger Karen Stæhr.

Læs også: OK18: Se hvornår du skal stemme

FOA: Se på det samlede resultat
Derfor opfordrer Karen Stæhr medlemmerne til at se på det samlede resultat.

“Jeg synes godt, at vi må kræve, at medlemmerne ser på det samlede resultat - altså hvad får de, når man lægger resultatet fra de generelle lønstigninger og fra organisationsforhandlingerne sammen. Vi har sikret en reallønsfremgang, og vi har sikret mere pension på særydelser. Det er rigtigt fornuftigt at gøre, selvom man måske først kan se det fornuftige, når man når min alder,” siger Karen Stæhr. 

For alle grupper gælder, at pensionen af særydelser er steget til 12,61 procent. 

Læs også: Forlig giver udsigt til stort løft af sosu-assistenters løn

Regionerne har ligesom kommunerne sat penge af til en pulje til rekruttering af personale. De kalder den pulje til særlige formål, og til FOAs område er der afsat 11 millioner kroner. Der er lagt op til, at de skal gå til social- og sundhedsassistenter på de medicinske afdelinger, men puljen er ikke endeligt fordelt endnu.

Også ligeløns- og lavtlønspuljen er anvendt med denne aftale.

Lønstigninger til de enkelte områder

Social- og sundhedsassistenter:

Social- og sundhedsassistenterne på hospitalerne har lønmæssigt haltet efter deres kolleger i kommunerne. Med denne aftale kommer social- og sundhedsassistenter med mere end 10 års beskæftigelse op på sluttrin 29. Det gælder fra 1. april næste år. Derudover er der årligt et tillæg på 498 kroner til grundbeløbet.

Portørerne: 
Portørerne får en årlig stigning i funktionstillægget på 890 kroner
 
Tilsynsførende assistenter:
For tilsynsførende assistenter medfører aftalen en stigning af funktionstillæget på 869 kroner om året:
 
De lukkede grupper, social- og sundhedshjælpere, assistenter, aften/nat, afdelingsledere,sundhedsmedhjælpere og operationsteknikere:
Denne gruppe får et grundlønstillæg på 1185 kroner om året
 
Piccoloer og piccoliner:
Lønnen for piccoloer og piccoliner forhøjes, og med aftalen blev det også besluttet at arbejde for at få piccoloer og piccoliner ind under portøroverenskomsten 
 
Neurofysiologiassistenterne:
I dag stiger neurofysiologiassistenterne efter 6 års ansættelse fra løntrin 24 til 26. fra 1. april 2019 sker den stigning efter 5 år.
 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev