Annonce

Tegning af kvinde, som afgiver sin stemme.

Tema: OK18

OK18: Se hvornår du skal stemme


Med forlig i både kommuner, stat og regioner er årets overenskomstforhandlinger tæt på at være slut. Tilbage er dog organisationsforhandlinger mellem FOA og arbejdsgiverne og så en urafstemning om det hele til sidst.

Annonce

De generelle forhandlinger om nye overenskomster i stat, kommuner og regioner er slut. Tilbage venter lokale forhandlinger og en urafstemning blandt FOAs medlemmer. Illustration Jørgen Stamp

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Da staten fik sit forlig i hus lørdag, lukkede og slukkede det for årets generelle overenskomstforhandlinger, da alle områder i stat, kommuner og regioner nu er på plads med hver deres forlig. Tilbage i FOA venter en række organisationsforhandlinger, som FOA tog hul på allerede mandag.

Læs også: Konflikt afblæst: Forlig på statens område

Og når de er faldet på plads, skal du som FOA-medlem være med til at stemme om resultaterne af årets overenskomstforhandlinger ved en urafstemning. Den går i gang i midten af maj, og afstemningen afsluttes den 4. juni.

FOA sender besked til dig via e-mail, SMS eller brev, når afstemningen går i gang. FOAs afdelinger holder medlemsmøder om indholdet i aftalerne, og du kan også gå på foa.dk og læse om forligene, når de er helt på plads.

Hvis du vil være sikker på, at FOA har de rigtige kontaktinformationer her på dig, så du får besked om afstemningen, kan du opdatere dine oplysninger her.

Forhandlinger er i gang

Organisationsforhandlingerne omfatter blandt andet forhandlinger om særlige krav fra FOAs fire sektorer og så de krav, der går på tværs af faggrupperne som eksempelvis fordeling af de særlige puljer for rekruttering, ligeløn og lavtløn.

Deadline for organisationsforhandlingerne er 11. maj, og så er der urafstemningen om de nye overenskomster tilbage.

Ja eller nej

Hvis resultatet af afstemningen ender med et ja, er det hele ukompliceret, for så har du som FOA-medlem fået nye løn- og arbejdsvilkår for de næste tre år.

Læs også: Forlig giver udsigt til stort løft af sosu-assistenters løn

Men hvis det ender med et nej, vil der udbryde konflikt på det område, der siger nej. Og samtidig vil der skulle tages hul på nye forhandlinger mellem parterne for at lave et forlig, som medlemmerne vil stemme hjem.

Så hvis eksempelvis FOA-medlemmerne på statens område stemmer nej til deres nye overenskomster, så vil de skulle i konflikt efterfølgende. En eventuel konflikt ved et nej vil kunne bryde ud fra 11. juni.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev