Annonce

Stor menneskemængde forsamlet med faner på torv

Tema: OK18

Pause igen: Men alle offentlige forhandlere kaldt i Forligsen tirsdag


Efter et møde på fem timer blev de statsansattes forhandlere sendt hjem fra Forligsinstitutionen. Forhandlingerne i staten genoptages tirsdag sammen med kommuner og regioner. 

Annonce

Statens område afbrød forhandlingerne efter fem timer i Forligsen. Nu er både stat, kommuner og regioner igen kaldt til fælles forhandlinger i Forligsen tirsdag. Jannik Roos Jacobsen

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Det blev kun til forhandlinger i fem timer, da statens område var kaldt i Forligsinstitutionen mandag. Forhandlerne mødte op klokken 14, og forhandlingerne sluttede allerede igen klokken 19 – uden noget resultat.

Læs også: Professor: Forligsmand er gået tilbage til plan A

Og der var ikke megen optimisme at spore hos arbejdsgivernes topforhandler, innovationsminister Sophie Løhde (V), da hun forlod Forligsen.

”Det så svært ud, da vi ankom i morges. Og det ser meget svært ud, nu hvor jeg går ud af døren. Derfor slutter vi for i dag, vi kommer simpelthen ikke videre i dag: ,” siger Sophie Løhde til Avisen.dk

Pessimisme hos begge parter

Læs også: Dennis Kristensen: De offentligt ansatte skal ikke være et B-hold

Lønmodtagernes topforhandler Flemming Vinther brugte nogle lidt andre ord til at udtrykke sig, men han var i bund og grund enig med sin forhandlingsmodpart.

”Vi har på lønmodtagersiden konstateret i dag, at vi ikke ser perspektiv i at forhandle videre med vores arbejdsgivermodpart, det har vi meddelt dem, og det har vi meddelt forligsmanden. Det var forligsmanden enig i, og derfor blev det en kort dag i dag. Det er klart, at det her ikke bringer os længere væk fra en konflikt,” siger Flemming Vinther til Avisen.dk

Fælles møde i Forligsen

Forligsmand Mette Christensen har bedt staten om at møde op igen tirsdag klokken 10. Her møder også både kommunernes og regionernes forhandlere ind til forhandlinger med forligsmanden for bordenden.

Læs også: Nye medlemmer strømmer til FOA

Og dermed samles de tre områder igen til møder i Forligsinstitutionen.

Det var de også i weekenden, da forhandlerne på henholdsvis statens, det kommunale og regionernes område forhandlede i fællesskab tre dage i træk hen over weekenden. Men i går aftes besluttede forligsmand Mette Christensen at sende forhandlerne hjem.

Staten blev bedt om at møde til forhandlinger i dag fra klokken 14, mens forligsmanden bad kommuner og regioner om at møde til forhandlinger i morgen tirsdag klokken 10. Men i stedet for at fortsætte med at forhandle hver for sig, samles de tre områder altså i Forligsen i morgen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev