Annonce

Dennis Kristensen foran Forligsinstitutionen

Tema: OK18

Dennis Kristensen: De offentligt ansatte skal ikke være et B-hold


Dennis Kristensen tager til de sidste forhandlinger i Forligsinstitutionen for at sikre, at lønmodtagerne på det danske arbejdsmarked ikke bliver delt op i et A-hold og et B-hold.

Annonce

Fredag klokken 10 har forligsmanden bedt forhandlerne om at møde op med tandbørste og sovepose til en sidste maraton-forhandling. Jørgen True

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Luftmadrassen og soveposen er med i bagagerummet, når FOAs formand Dennis Kristensen tager til Forligsinstitutionen fredag formiddag klokken 10:00 for at forhandle.

"Mit gæt er, at det bliver den sidste tur i bagagerummet ved denne overenskomstfornyelse. Jeg tror ikke, at der bliver flere forhandlingsrunder end denne," skriver han i sin overenskomstdagbog.

I sin dagbog fortæller Dennis Kristensen om en arbejdsgiver på et privat plejehjem, som i Debatten torsdag aften talte for, at der ikke er råd til at give social- og sundhedsassistenter i det offentligt lige så store lønstigninger som social- og sundhedsassistenter på private plejehjem. 

Dennis Kristensen: Det kommer ikke til at ske

"De privatansatte skal selvfølge have en fair andel af det økonomiske opsving. De offentligt ansatte med samme uddannelse og samme arbejdsområde er der derimod ikke ifølge en privat arbejdsgiver råd til at give det samme. Ikke råd til at give en parallel lønudvikling, så den offentligt ansatte social- og sundhedsassistent og den privat ansatte social- og sundhedsassistents løn følges ad," skriver Dennis Kristensen og fortsætter:

Læs også: Sidste chance: Alt kan ske i weekendens forhandlinger

"Tydeligere kan det ikke beskrives. Det her handler ganske enkelt om at reducere de offentligt ansatte til et B-hold.  Og dele lønmodtagerne op på et A-arbejdsmarked og et B-arbejdsmarked. Det kommer ikke til at ske. Det accepterer vi ganske enkelt ikke ved denne overenskomstfornyelse," skriver Dennis Kristensen og afslutter med et "Basta".

De tre knaster

Det er ifølge Dennis Kristensen fortsat de samme tre knaster, som parterne er uenige om:

"Hvor store skal lønstigningerne være, for at sikre, at de offentligt ansattes lønstigninger følges ad med de privatansattes?"

"Hvordan sikres spisepausen for især akademikerne ansat i staten?"

"Og hvilken aftale om spilleregler for læreres og underviseres arbejdstid kan hales i hus?"

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev