Annonce

Hele området ved Forligsen er fyldt med demonstranter, der bakker op omkring lønmodtagernes forhandlere

Tema: OK18

Forhandlingerne i Forligsen genoptages lørdag efter kort pause


Kort før klokken tre i nat blev der dømt pause i forhandlingerne i Forligsen. Parterne mødes igen lørdag klokken 10:00

Annonce

Da der blev taget hul på forhandlingerne om nye overenskomster på det offentlige område fredag formiddag, blev lønmodtagernes forhandlere mødt med en kæmpe støttedemonstration foran porten til Forligsinstitutionen. Jørgen True

Af Linda Hansen
Journalist

Annonce

Opdateret 21.04.2018

Læs også: Knald eller fald: Massiv opbakning foran Forligsen

Forligsmand Mette Christensen besluttede natten til lørdag at holde pause i forhandlingerne om nye overenskomster for sosu’er, pædagoger, lærere og sygeplejersker på det offentlige område.

Halv tre i nat kunne lønmodtagernes forhandlere forlade Forligsinstitutionen, mens nogle af arbejdsgiverne først forlod den en time senere. Andre igen valgte at overnatte. Det gælder blandt andet kommunernes chefforhandler Michael Ziegler, der ifølge DR.dk blev i Forligsinstitutionen og fik et par timers søvn der.

Ikke udsigt til hurtigt forlig

Læs også: Dennis Kristensen: De offentligt ansatte skal ikke være et B-hold

Tidligere fredag aften understregede FOA-formand Dennis Kristensen overfor Fagbladet FOA, at der ikke var udsigt til noget hurtigt forlig:

”Det rigtig store spørgsmål er, hvornår er vi der, hvor vi kan se, om det går mod forlig eller forlis. Der er vi ikke endnu, vi skal nok bruge en god lang nat, vil jeg tro,” sagde FOA-formanden.

Tre hovedtemaer

Det er de samme tre hovedtemaer, forhandlerne har siddet med gennem længere tid: Lærernes arbejdstid, spisepausen og den samlede lønramme.

Læs også: Sidste chance: Alt kan ske i weekendens forhandlinger

Lørdag formiddag mødes forhandlerne fra regioner, stat og kommuner endnu en gang til fælles forhandlinger for at se, om de kan lande et forlig, der udstikker nye løn- og arbejdsforhold for landets offentligt ansatte.

Opdateret 21.04.2018 med tilføjelse om, at kommunernes chefforhandler Michael Ziegler overnattede i Forligsinstitutionen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev