Annonce

En lille pige har et skilt med teksten mere i løn. Hun sidder på en mands skuldre i en større forsamling af aktivister.

Tema: OK18

Forligsmanden udskyder konflikten i to uger


Forligsmanden har udskudt konflikten i to uger, så strejke kan bryde ud den 6. maj og lockout den 12. maj.

Annonce

Tidligt onsdag morgen valgte Forligsmanden at udskyde strejke og lockout to uger, så forhandlerne får mere tid til at finde en løsning og undgå storkonflikt.  Jørgen True

Af Linda Hansen
Journalist

Af Signe Højgaard
Journalist

Annonce

Rettet 18.04.2018

Forligsmand Mette Christensen udskød tidlig onsdag morgen den varslede konflikt på det offentlige område med to uger. Det oplyser Forligsinstitutionen i en pressemeddelelse:

"Jeg har i dag - efter at have rådført mig med de to øvrige forligsmænd - besluttet, at de varslede arbejdsstandsninger udsættes i indtil 2 uger, jf. § 4, stk. 5, i lov om mægling i arbejdsstridigheder," skriver forligsmand Mette Christensen pressemeddelelsen.

Dermed kan strejke bryde ud fra den 6. maj og lockout fra den 12. maj.

Intenst forhandlingsforløb

Udsættelsen at konflikten kommer, efter et intenst forløb med næsten 20 timers forhandlinger fra tirsdag formiddag og frem til tidlig onsdag morgen.

Læs også: OK18: Her kan du vise din opbakning

Ifølge FOA-formand Dennis Kristensen var lærerområdet og lønnen de største knaster i forhandlingerne i Forligsen:

”Jeg vil godt sige, at der var interessante ting på tale, og jeg synes, vi er tæt på, men vi ligger for lavt på lønnen. Lærerområdet er vores store problem, og så det med at få lønnen langt nok op,” siger Dennis Kristensen til TV2.

Fokus i forhandlingerne har ud over den økonomiske ramme været lærernes arbejdstid og den betalte spisepause på statens område. Men også seniordage, en særlig lønpulje til rekruttering af sosu’er og sygeplejersker samt et ekstra lønløft til de kvindedominerede fag og de lavtlønnede.

Nye forhandlinger fredag

Med udsættelsen af konflikten er der lagt op til nye forhandlinger mellem parterne på de tre områder i regioner, stat og kommuner. Og forligsmand Mette Christensen har allerede kaldt til nye forhandlinger fredag formiddag.

”Vi har fået en ret klar besked fra forligsmanden om at stille her klokken ti på fredag med tandbørste, så der kan blive forhandlet igennem. Så håber jeg, at vi kommer helt ind til den inderste kerne af benet,” siger Dennis Kristensen til TV2.

Læs også: Kend din ret: Sådan redder du feriedagene under konflikt

Selvom forligsmanden har udskudt den varslede storkonflikt i to uger, kan hun dog vælge at lade de varslede strejker og lockout træde i kraft forinden. En storkonflikt kan nemlig også bryde ud på femtedagen, efter at forligsmanden har erklæret sammenbrud i forhandlingerne.

Rettelse: I tidligere versioner af artiklen stod der, at strejken var udsat til den 8. maj. Forligsinstitutionen har onsdag formiddag omkring klokken 11 rettet datoen til den 6. maj 2018, som er en udskydelse på 14 dage.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev