Annonce

Forældreorganisation: Ansæt hellere flere dagplejere

Et forslag om at tvangsøge antallet af børn i vuggestuer blev ikke vedtaget. Det glæder forældreorganisation.

Annonce

Der kommer alligevel ikke flere børn på stuerne i vuggestuer i København, efter forslaget blev stemt ned torsdag aften. Colourbox

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

Antallet af vuggestuebørn på nogle stuer i Københavns Kommune kommer alligevel ikke til at stige fra 12 til 14. Det står klart, efter Borgerrepræsentationen torsdag aften valgte at stemme imod forslaget. Det vækker glæder hos Københavns Forældreorganisation.
 

Læs også: Vrede pædagoger og forældre: Kommunen vil bremse børnenes udvikling

”Vi er rigtig glade. Det bekymrer mig i høj grad, at forældre står uden pasningsmuligheder, men det bekymrer mig i ligeså høj grad, hvis pasningsmuligheder er af dårlig kvalitet,” siger forældreorganisationens formand Julie Kyndesgaard.
 

Akut behov for flere pladser

Kommunen står overfor akutte problemer med at skaffe pasning til de yngste københavnere, og ifølge børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen var løsningen med at opnormere den bedste nu og her. Til Politiken.dk beklager han, at forældre og børn nu står uden pasning.
 
”Flertallet for at øge antallet af børn i udvalgte vuggestuer er væk. Jeg finder det meget beklageligt, for konsekvensen er, at forældre og børn tages som gidsler, hvis vi mister muligheder for lynhurtigt at bruge de ledige kvadratmeter til at etablere 200 nye pladser”, skriver han i en mail til Politiken.
 

Hvorfor ikke flere dagplejere?

Men der er ingen grund til at male fanden på væggen, mener Julie Kyndesgaard. Hun er overbevist om, at de alternative løsningsmuligheder er bedre end dem, som kommunen præsenterer.
 
”Kommunen lægger for eksempel op til, at der kun kan laves tre flerbørnsdagplejer og ansættes seks til syv flere dagplejere. Det synes vi, lyder helt skørt. Hvorfor skulle det ikke være muligt at etablere og ansætte flere?” spørger formanden for Københavns Forældreorganisation og undrer sig samtidig over kommunens retorik.
 
”De bliver ved med at sige, der følger flere hænder med, hvis vuggestuegrupper voksede fra 12 til 14. Men det tager jo også tid at ansætte de ekstra hænder. Så kan de ligeså godt ansætte flere dagplejere,” siger Julie Kyndesgaard.
 
Det var Radikale, Alternativet, Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti, der stemte nej til forslaget. Jesper Christensen opfordrer ifølge Politiken.dk partierne til at genoverveje deres stemme.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev