Annonce

Dagplejere vinder tæl-skridt-konkurrence for fjerde gang i træk


En gruppe dagplejere har gået over 14.000 skridt hver dag og snupper pokalen for fjerde gang. En del af skridtene er taget på gåture efter arbejde og sågar på Bali.

Annonce

Holdkaptajn Karin Jensen og den utrættelige gruppe af dagplejere fra Faaborg-Midtfyn, da de vandt årets tredje Tæl-Skridt kampagne. Nu har de netop vundet kommunens vandrepokal for fjerde gang.  Privat

Af Marie Brynskov
Journalist

Annonce

”Nej, hvor er det fedt!”

Holdkaptajn, dagplejer Karin Jensen har svært ved at skjule sin begejstring, da hun hører, at hun og hendes dagplejer-kolleger for fjerde gang i træk har vundet pokalen for at gå flest skridt i Faaborg-Midtfyn Kommune i 2017.

Læs også: Dagplejere tæller skridt - og lærer hinanden at kende

”Sidste gang var der et hold, der var ved at hale ind på os, så vi har gjort en ekstra indsats,” siger Karin Jensen, der ligesom flere andre i gruppen også løber i sin fritid.

”Så det tæller jo også med i regnskabet”, siger hun.

Spiller ekstra fodbold med børnene

De 14 fynske dagplejere er med i den landsdækkende konkurrence ’Tæl Skridt’, hvor målet er at gå mindst 10.000 skridt om dagen i to uger. 
I gennemsnit har dagplejerne gået 14.108 skridt hver dag i to uger - en har sågar gået over 20.000 skridt på én dag. Deres nærmeste konkurrenter gik ’kun ’ 13.481 skridt i gennemsnit.

Ikke kun gåture, men også  for eksempel cykling og svømning tæller med i regnskabet.

”Jeg er blevet mere opmærksom på, at det hele tæller med. Og hvis ikke vi har fået skridt nok, så må vi jo spille lidt ekstra fodbold,” siger holdkaptajn Karin Jensen.

Gåture efter arbejde

Dagplejer Connie Christiansen har været med i gruppen i flere år og er begejstret for motionsformen.

”Jeg har fået to nye hofter, så det her kan jeg holde til,” siger hun og gør en ekstra indsats for at hive flere skridt hjem.

”Hvis jeg kun er nået op på 5-6.000 skridt i løbet af arbejdsdagen, så går jeg en tur efter arbejde,” siger hun og er så grebet af konkurrencen, at hun har skridttælleren med på ferie.

Talte skridt på Bali

Det imponerer holdkaptajn Karin Jensen.

”Der var en, der var på Bali, og der fik hun virkelig gået meget. Det er altså sejt, at de også tæller skridt på ferien og rapporterer tallene hjem,” siger hun.

Selv får hun stresset af og tømt hovedet på gåturene med kollegerne, der er sidst i 40’erne og opefter og ikke længere selv har små børn derhjemme.

”Det er mest hygge, men vi taler selvfølgelig også om arbejde, når vi går sammen, det er klart,” siger hun.

Kommune: Dybt imponeret

Sundhedskonsulent i Faaborg-Midtfyn Kommune Per Jensen går cirka 14.000 skridt om dagen ifølge hans skridttæller. Hans eget hold landede på en fjerdeplads denne gang.
Han beundrer dagplejernes udholdenhed og entusiasme.

”Jeg er dybt imponeret over, at de bliver ved med at holde gejsten oppe – ikke bare et år, men flere år i træk. Det tyder på, at det er blevet en del af dagligdagen at tælle skridt og ikke ’bare’ er en kampagne,” siger han.

At gå ture sammen er godt for både kroppen og arbejdsglæden, siger han.

”Som dagplejer er man jo meget alene, så det giver fællesskab, når man laver noget sammen. Og så er det at tælle skridt jo en øjenåbner for mange om, hvor lidt vi allesammen får rørt os i hverdagen,” siger Per Jensen.

Vil du også tælle skridt?

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man går 10.000 skridt om dagen. 

Du kan tilmelde dig Dansk Firmaidrætsforbunds kampagne ’Tæl Skridt’, hvis I er minimum tre personer, der vil tælle skridt. Næste runde starter 22. januar 2018.

I fire perioder på et år skal man tælle skridt i 14 dage. Præmierne er på mellem 10.000 og 25.000 kroner.


Læs mere på taelskridt.dk

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev