Annonce

FOA hjælper sygemeldt medlem

Annemarie fik to måneders ekstra løn


Med FOAs hjælp fik Annemarie Kastbjerg Jonassen trukket første opsigelse tilbage.

Annonce

Tre fejloperationer betød sygefravær og opsigelse for Annemarie Kastbjerg Jonassen. En svær tid, hvor FOA var faglig og personlig støtte. Lars Aarø

Af Anni Heiberg
Journalist

Annonce

De fire tæer på venstre fod sidder underligt tilbagetrukket i sandalen. Kun storetåen ligger, hvor den skal. Tre gange er Annemarie Kastbjerg Jonassen blevet fejlopereret i foden, og smerterne og eftervirkningerne fra de mislykkede operationer er endt med at koste hende jobbet som sygehjælper i Norddjurs Kommune.

Læs også: Birthe faldt over en wire til et juletræ: Nu får hun millionerstatning

”Det var forfærdeligt. Jeg var dybt skuffet, da de sendte den første opsigelse. Jeg forestillede mig, at min arbejdsplads ville hjælpe mig i situationen, og så blev jeg ikke engang kaldt ind til sygefraværssamtale,” fortæller hun.

Afskedigelse tilbagekaldes

Annemarie Kastbjerg Jonassen henvendte sig til sin fagforening, FOA Randers, da hun fik besked om påtænkt opsigelse. FOA kunne konstatere, at opsigelsen ikke var korrekt, fordi Annemarie ikke var blevet indkaldt til sygefraværssamtale.

Læs også: Nødråb fra de lavest lønnede: ”Det er altid os, der er sidst i køen”

Opsigelsen blev derfor tilbagekaldt med den begrundelse, at der manglede afklaring på spørgsmålet om sygefravær. På FOA Randers’ initiativ blev Annemarie Kastbjerg Jonassen derefter indkaldt til sygefraværssamtale, hvor faglig sekretær Sabine Billekop var med.

Her stod det klart, at Annemarie ikke havde udsigt til at vende tilbage til sin gamle arbejdsplads på grund af skaderne i foden.

”Det var godt, at Sabine var med, så jeg ikke skulle sidde der alene. Jeg har også fået hjælp fra FOA i forbindelse med samtalerne med min læge. Det betød rigtig meget, at jeg ikke skulle sidde med det hele selv,” fortæller Annemarie Kastbjerg Jonassen.

Det betød meget for mig, at jeg ikke skulle sidde med det hele selv.

Annemarie Kastbjerg Jonassen.

To måneders ekstra løn

Efter to sygefraværssamtaler blev Annemarie Kastbjerg Jonassen afskediget med virkning fra 30. september 2017. Tilbagetrækningen af den oprindelige, første opsigelse betød, at Annemarie fik to måneders ekstra løn.

Læs også: Tab af erhvervsevne gav Annie stor erstatning

”Jeg følte mig som et nul under behandlingen af min sag, og samtidig døjede jeg med smerter og eftervirkningerne fra fejloperationerne. Det er psykisk hårdt at være igennem sådan et forløb. Jeg har været meget glad for mit arbejde og følte mig dårligt behandlet. Her har det været en stor hjælp og støtte, at FOA var med. Ikke bare fagligt, men også rent menneskeligt. Jeg følte mig tryg.”

Påvirker psyken

Annemarie Kastbjerg Jonassen har svært ved at se lyst på fremtiden lige nu. Hun vil gerne arbejde, og 1. maj kom hun i virksomhedspraktik ni timer om ugen i Mølleskolens SFO i Grenaa. Men efter den første uge blev praktikken annulleret.

”Jeg blev ringet op af en sagsbehandler i kommunen, der mente, at praktikken var dårlig for mit helbred. Det overrumplede mig. Jeg var glad for at være der, og jeg kunne være inde og ude og have skiftende arbejdsstillinger. Jeg arbejdede i den tidlige SFO, hvor der ikke var mange børn, og der blev taget skånehensyn. Jeg håber virkelig, jeg kan komme tilbage. Jeg drømmer jo om at komme til at arbejde igen”, siger Annemarie Kastbjerg Jonassen.

Norddjurs Kommune har ikke ønsket at kommentere sagen.

Tidslinje

2017

Januar: Annemarie Kastbjerg Jonassen får besked om påtænkt opsigelse. FOA kommer med indsigelse til det. Norddjurs Kommune tilbagekalder påtænkt opsigelse. 

Februar: Annemarie Kastbjerg Jonassen er til to sygefraværssamtaler. FOA Randers er med. 

Marts: Annemarie Kastbjerg Jonassen opsiges med seks måneders varsel.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev