Annonce

Kvinder skubber kørestol med en ældre dame.

Sådan får du hjælp, hvis du er ledig og over 50 år


Er du er arbejdsløs sosu-hjælper og medlem af en af disse fem lokale FOA-afdelinger, kan du nu få hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Annonce

Arbejdsløse sosu-hjælpere over 50 år, der er medlem af FOAs lokalafdelinger i Aalborg, Aarhus, Randers, Slagelse og København, kan nu få til at komme tilbage på arbejdsmarkedet med nyt job-tilbud. Colourbox

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Er du en arbejdsløs sosu-hjælper, har du rundet de 50 år, og er du medlem af FOAs afdelinger i enten Aalborg, Aarhus, Randers, Slagelse eller København? 

Hvis svaret er ja til alle tre spørgsmål, kan du fra den 1. april få hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet. FOAs A-kasse har nemlig fået knap 2 millioner kroner fra en pulje fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der skal bruges til at få afklaret dine jobmuligheder. 

FOAs næstformand Mona Striib glæder sig over de ekstra midler.

”Der er i de senere år nedlagt over 40.000 stillinger i den offentlige sektor, og en del af dem er social- og sundhedshjælpere. Er du ledig social- og sundhedshjælper over 50 år og måske lidt slidt både fysisk og psykisk efter mange års arbejde i et stadigt højere tempo, kan det være svært at få fast job igen inden for området. Derfor skal der måske ekstra opkvalificering til, men det er jobcentrene ikke meget for at tilbyde, fordi de mener, det er for dyrt. Så pengene falder på et tørt sted”, siger Mona Striib.   

Håber at tilbuddet bredes ud

Til at begynde med er det kun de fem udvalgte lokalafdelinger i Aalborg, Aarhus, Randers, Slagelse og København, der er omfattet af tilbuddet. Mona Striib håber dog på sigt, at ordningen kan bredes ud til hele landet:

”Vi har valgt at starte indsatsen i de fem afdelinger, fordi det er der, vi har flest ledige social- og sundhedshjælpere. Men vi håber, at projektet vil give så gode resultater, at vi senere kan udbrede tilbuddet til flere af vores ledige medlemmer i de ældre aldersgrupper,” siger hun.

Fakta om det nye jobtilbud

* Alle medlemmer i projektet bliver tilbudt et fem-dages afklaringsforløb hos AOF, hvor de skal finde ud af, hvad der videre skal ske. Nogle vil kunne blive opkvalificeret til social- og sundhedsassistenter, og det vil klart forbedre deres jobmuligheder, da der mange steder er mangel på denne faggruppe.

* Andre skal have tilført nogle nye kompetencer, for eksempel inden for demens, rehabilitering og medicinhåndtering, så de bliver mere attraktive for arbejdsgiverne i kommunerne. Endelig skal nogen måske helt skifte fag, fordi de er blevet for nedslidte til det fysisk krævende arbejde i ældreplejen. 

* Har man brug for at blive bedre til dansk og at læse og stave, er der også mulighed for det. Eller for at få lavet en såkaldt ”personprofilanalyse”, en sundhedsprofil, et helbredstjek, der kan følges op tilbud om personlig træning. FOA vil også tilbyde lektie-caféer og jobklubber, hvor medlemmerne kan hjælpe og fastholde hinanden på vejen til næste job. 

* Projektet, ”Social- og sundhedshjælper +50” kører frem til 31. december 2018.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev