Annonce

Fællestillidsrepræsentant Jesper Priskorn mener, at stigningen i bæltefikseringer skyldtes, at der er for få hænder og sengepladser til for mange alvorligt syge patienter.

Tema: Vold i psykiatrien

Psykiatrien i Risskov får 12 nye medarbejdere


12 nye medarbejdere er ansat på belastet afdeling i Risskov. Et skridt i den rigtige retning, men der er endnu et stykke til mål, mener tillidsmand.

Annonce

Fællestillidsrepræsentant Jesper Priskorn kalder de 12 nye ansatte en god nyhed og et skridt i den rigtige retning. Lars Aarø

Af Anders Ejbye-Ernst
Journalist

Annonce

Den hårdt plagede Afdeling Q på Psykiatrisk Hospital Risskov har fået 12 nye medarbejdere. De mange nye ansatte er finansieret ved at konvertere en del af afdelingens stigende brug af vikarer til fastansatte stillinger.

Det øgede antal personale betyder, at normeringen, der har fået kritik for at være for lav, endelig kan forbedres. Det glæder fællestillidsrepræsentant Jesper Priskorn.

“Det er langt bedre at have noget personale, der kender stedet, end at få vikarer, som ikke kender stedet. Om det giver mindre vold og øget tryghed, vil tiden så vise,” siger Jesper Priskorn.

Han henviser til at Afdeling Q har i 2016 har været igennem en negativ udvikling. Således har Fagbladet FOA gennem aktindsigter tidligere kunne fortælle, at der har været en markant stigning i vold og trusler mod personalet, ligesom der har været et rekordhøjt antal bæltefikseringer og selvmord under indlæggelse. 

Stadig lavere normering

Med ansættelsen af de 12 personer er minimumsnormeringen på afdeling Q nu tre ansatte i dagvagt, fire i aftenvagt og 2,5 i nattevagt, da noget personale deles mellem flere afdelinger. Tidligere var minimumsnormeringen om natten eksempelvis kun på to ansatte.

Selv med den forbedrede normering er de på Afdeling Q stadig færre ansatte end tilsvarende afdelinger i andre regioner.

“Min overordnede vurdering er, at det er et skridt i den rigtige retning, men vi er ikke i mål. Hvis vi skal op og have noget, der minder om tilsvarende afdelinger i andre regioner, så skal vi, med det antal senge vi har, mindst have en minimumsnormering på fem dagvagter, fem aftenvagter og minimum 3,5 nattevagter.

Regions-boss: Følger udviklingen tæt

Bent Hansen (S), der er formanden for Region Midtjylland, er tilfreds med, at det er lykkedes at forbedre normeringen af det faste personale. 

“Om det her løser alle problemer, vil jeg ikke gætte på. Men det er en budgetudvidelse på mellem fire og fem millioner, så det er faktisk et rimeligt stort skridt. Det er jeg rigtigt tilfreds med, og jeg vil følge tæt, hvordan det virker,” siger Bent Hansen.

Han anerkender, at normeringen på afdelingen ikke er lige så høj som i andre regioner. 

“At de ansatte gerne ville have haft, at der var et nul bagved, det ved jeg godt, men sådan er verden ikke skruet sammen. I forhold til den normering, der er i dag, så er det her procentvis et meget stort løft,” siger Bent Hansen.

De 12 nye medarbejdere er primært sygeplejersker, men der er også enkelte ergoterapeuter og en SOSU-assistent. 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev