Annonce

En kvinde står og kigger ind i kameraet, iført briller og halskæde

Anja har taget specialuddannelse i demens


Social - og sundhedshjælper Anja Ask Jørgensen er planlægger i et dagcenter for demente og har taget en specialuddannelse for at være rustet til jobbet.

Annonce

Anja Ask Jørgensen har taget en specialuddannelse i demens på SOSU-skolen i Randers. Uddannelsen bestod af tre kurser på ni uger.  Niels Åge Skovbo

Af Birgitte Wulff
Journalist

Annonce

"Det kan være psykisk hårdt at arbejde med demente, men jeg kan ikke forestille mig at lave andet. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at jeg gerne ville have specialuddannelsen i demens, som strækker sig over tre kurser, der kan tages på ni uger. Tidligere arbejdede jeg i den almindelige hjemmepleje, hvor demente kun udgjorde en lille del, men jeg ville gerne fokusere udelukkende på demens. For at få job på Damhuset, som er et dagcenter, der fungerer som kollektiv for 25–30 demente borgere, var det et krav, at jeg tog specialuddannelsen."

"Jeg fik nogle meget værdifulde pædagogiske redskaber, jeg kunne bruge ikke bare over for de demente, men også over for de pårørende, som kan have svært ved at tackle de ændringer, der sker med deres familiemedlem."

"I dag er jeg også planlægger for otte ansatte og står blandt andet for vagtplaner. I det hele taget kan jeg godt lide at udvikle mig, og selvom jeg er 51 år, er der mange år, til jeg skal på pension. Min drøm er at blive social- og sundhedsassistent, og i år tog jeg et seks ugers kursus i dansk og naturfag for at kvalificere mig til at læse videre. Udfordringen er dog, at jeg selv skal betale for 18 måneders uddannelse, og jeg kan ikke være sikker på at komme tilbage til mit nuværende job. Det er et drømmejob, og jeg vil være meget ked af at miste det. Men jeg håber, jeg finder en løsning."

CV 

Navn: Anja Ask Jørgensen

Alder: 51 år

Job: Social og sundhedshjælper og planlægger, Dagcenteret Damhuset, Norddjurs Kommune.

Uddannelse: Social - og sundhedshjælper. Specialuddannelse i demens.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev