Annonce

Mary bekæmper mobning blandt de yngste

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Kronprinsesse Mary lancerede tirsdag Fri for Mobberi for 0-3-årige. Sammen med dagpleje- og vuggestuebørn sang og legede hun med det nye materiale.

Annonce

Kronprinsesse Mary leger med dagpleje- og vuggestuebørn under lancering af et nyt antimobbeprogram. Tue Wettergreen-Paltorp

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Dagens æresgæst, Kronprinsesse Mary, sidder i en rundkreds med dagplejebørn og dagplejere. Sammen leger de med små lilla bamser, deres Bamsevenner, som de lægger på hovederne, mens de synger: ”hvor er nu min Bamseven?” 

Kronprinsessen besøgte tirsdag daglejernes gæstehus Sydstjernen og den integrerede institution Stien i Vallensbæk. Anledningen var lanceringen af antimobbeprogrammet Fri for Mobberi for børn fra 0 til 3 år. Programmet er et samarbejde mellem Mary Fonden og Red Barnet, og det har siden 2007  været med til at forebygge mobning i børnehaver og i indskolingen. Nu er fokus også rettet mod de yngste børn.

”Vi kan se, at det er med til at styrke deres sociale og følelsesmæssige udvikling, som også er vigtig, selvom børnene er små. De får mod til at sige fra og får skabt et miljø, hvor det er svært for mobning at opstå,” siger Kronprinsessen.

Bamsevenner hitter

Den nyeste version af Fri for Mobberi er udviklet på baggrund af erfaringerne fra ni års arbejde med programmet i børnehave og skole. Derudover har dagplejere og vuggestuepædagoger givet deres input. 

Dagplejerne Charlotte Nyborg Pihlmann og Iben Thomsen har fået en forsmag på materialet i Fri for Mobberi-kufferten. Sammen med børnene har de sunget, leget og afprøvet det nye materiale. Især de små lilla Bamsevenner har været et hit hos de børn, som Charlotte Nyborg Pihlmann passer. 

”Det første, børnene siger om morgenen, er ’vi skal lege med bamser’. Det har betydet meget, at der har været en lille bamse, de har kunnet forholde sig til og putte og kramme,” siger Charlotte Nyborg Pihlmann. 

Under en sangleg putter børnene nænsomt bamserne i små lyserøde klæder, mens de synger ”nu skal I sove.” Kronprinsesse Mary lægger mærke til deres omhu. 

”I drager godt nok stor omsorg for bamserne,” siger hun til børnene. 

Børnene hjælper hinanden

Selvom dagplejerne kun har arbejdet med materialet i halvanden måned, kan de allerede mærke en forskel på børnene. Charlotte Nyborg Pihlmann fortæller, at hun under forløbet har fået en lille ny dreng på syv måneder. Og her har hun kunnet mærke en forskel i indkøringen.

”De tre større børn har været meget mere kærlige og ’her, du må godt få bamsen’ i forhold til, hvordan det plejer at være med nye børn,” siger hun. 

Også Iben Thomsen kan mærke, at hendes børn har været gode til at samarbejde.

”Børnene hjalp hinanden med fagterne og med at huske på, hvornår der skulle klappes. Det gav en rigtig god stemning,” siger dagplejeren.

Voksne som rollemodeller

Tilbage i Vallensbæk hopper børnene rundt sammen med Kronprinsesse Mary og deres dagplejere og vuggestuepædagoger. ”Lad mig se, om du kan hoppe,” synger både børn og voksne i kor. 

Især dagplejere og pædagogisk personale spiller en stor rolle i børnenes udvikling. Derfor fokuserer den nye Fri for Mobberi-kuffert på at klæde personalet på til at støtte de yngste. Og det er ifølge Kronprinsessen noget, som mange af dem har efterspurgt. 

”Det er noget materiale, de har manglet. Nu har de nogle redskaber, de kan tage til sig. De var super glade,” siger Kronprinssen efter at have talt med personalet.

Annonce

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies 

Vi bruger cookies på fagbladetfoa.dk til bl.a. at måle trafik og gøre siden bedre. Vælger du cookies fra, vil der være services, du ikke kan benytte. Læs mere om cookies