Annonce

To kvinder fra Børnehuset Rosenkilden modtager Røde Kors Førstehjælpsprisen. Til højre står generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde Kors og i baggrunden Røde Kors førstehjælpsambassadør Peter Mygind.  Til højre står generalsekretær Anders Ladekarl fra Røde Kors og i baggrunden Røde Kors førstehjælpsambassadør Peter Mygind.

Daginstitution vinder førstehjælpspris


Daginstitutionen Børnehuset Rosenkilden vinder
Førstehjælpsprisen, der bliver uddelt af Røde Kors.

Annonce

Børnehuset Rosenkilden modtager Røde Kors' førstehjælpspris. De glade vindere pædagog Betina Dahlberg og daglig leder Annika Jensen fik overrakt prisen med klapsalver fra publikum. Peter Sørensen

Af Sisse Nedergaard Jensen
Journalist

Annonce

Pædagog Betina Dahlberg var hurtig til at reagere, da en lille dreng fik et stykke rugbrød galt i halsen. Med sin viden om førstehjælp sørgede hun for at få rugbrødet op, så drengen igen kunne trække vejret.

Betina Dahlberg er ansat hos Børnehuset Rosenkilden i Helsingør. Her har de i flere år haft fokus på at introducere førstehjælp for både store og små. 
Hvert år sender ledelsen de 16 medarbejdere på førstehjælpskursus, mens også de ældste børn får undervisning i førstehjælp, så de kan hjælpe hinanden.
For deres store indsats vinder daginstitutionen i år Røde Kors’ førstehjælpspris. 

”Det er udtryk for en stærk ledelse, der ikke kun tænker på sig selv. De har fokus på, hvordan vi skaber ansvarlige medborgere,” siger Tina Donnerberg, chef for førstehjælp i Røde Kors.

Overvældede vindere

Ved prisoverrækkelsen modtog daginstitutionens daglige leder Annika Jensen Førstehjælpsprisen. Det er hende, der satte førstehjælp på skemaet i Børnehuset Rosenkilden og sørger for de løbende repetitionskurser. Og det var en glad vinder, der modtog prisen.

”Vi havde slet ikke regnet med, at en så lille virksomhed som os kunne blive nomineret og slet ikke, at vi ville vinde. Vi er meget glade. Og det er dejligt at blive anerkendt,” siger hun efter prisoverrækkelsen.

Intern service med i opløbet

Udover Børnehuset var også to andre arbejdspladser med i opløbet om prisen. 

Medarbejdere og ledere i Intern Service i Gladsaxe var nomineret til Førstehjælpsprisen, fordi alle 124 medarbejdere og ledere kan yde førstehjælp til hinanden og de mange brugere på kommunens institutioner og kontorer. 

Byggevirksomheden Jørgen Friis Poulsen A/S i Herning også nomineret til den ærværdige pris.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev