Annonce

Center for Socialpsykiatri i Lolland får prisen som bedste arbejdsplads

Her er Danmarks bedste offentlige arbejdsplads


Et socialpsykiatrisk center er kåret som vinder af
konkurrencen ’Great Place to Work’ i kategorierne ’Bedste offentlige’ og ’Bedste mellemstore arbejdsplads’.

Annonce

Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune var i sidste uge i København for at få overrakt priserne som den bedste arbejdsplads i to kategorier. Fra venstre ses Mette Billund, Susanne Rasmussen, Lisa Geertsen, Michael Christensen (leder af Center for Socialpsykiatri), Gitte Druskowski samt Kurt Nielsen. Anne-Mette Vinter

Af Rikke Jung Rasmussen
Journalist

Annonce

På få år er Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune gået fra en utydelig ledelsesstil og usikre medarbejdere til en mere synlig ledelse og større arbejdsglæde blandt de ansatte.

Det fortæller én af de ansatte – den 38-årige social- og sundhedsassistent Pia Olsson.

Vi har en meget flad ledelsesstruktur, hvor der er tillid og plads til, at medarbejderne kan byde ind med hver deres styrker og idéer. Der er plads til at begå fejl, og dørene til ledermøderne er altid åbne, hvis man har lyst til at lytte med,” siger Pia Olsson til Fagbladet FOA.

Gode ledere er synlige

Det er andet år i træk, at Center for Socialpsykiatri vinder konkurrencen ’Great Place to Work’ i kategorien ’Bedste offentlige arbejdsplads’. I år tog centeret også prisen for ’Bedste mellemstore virksomhed’, hvor målgruppen er både private og offentlige arbejdspladser med mellem 50 og 499 medarbejdere.

Ifølge den globale konsulent- og rådgivningsvirksomhed ’Great Place to Work’ har netop ledelsen en stor betydning.

”På de bedste arbejdspladser har lederne en klar opfattelse af, at det er medarbejderne, der skaber resultaterne. De gode ledere er synlige og nærværende, de uddelegerer ansvar, viser medarbejderne tillid og involverer dem i beslutninger,” siger direktør i ’Great Place to Work’ Ditte Vigsø.

Sygefraværet er faldet

Center for Socialpsykiatri i Lolland Kommune er målrettet unge mellem 18 og 35 år og huser både et krisecenter, et rusmiddelcenter og en udkørende del, der yder bostøtte. Det er her, Pia Olsson er ansat på fjerde år.

”Tidligere har jeg skiftet arbejdsplads hvert andet eller tredje år. Center for Socialpsykiatri er uden sammenligning den arbejdsplads, jeg har været mest glad for at være på,” siger hun.

Med redskaber som en synlig ledelse og mottoet ’frihed under ansvar’ har Center for Socialpsykiatri de seneste år formået at nedbringe sygefraværet samt antallet af medarbejdere, der søger væk.

Sådan deltager man i konkurrencen

Det er 15. år i træk, at 'Great Place to Work' uddeler priserne som bedste arbejdsplads i Danmark.
De arbejdspladser, der får titlen som de bedste arbejdspladser, vinder æren, et diplom og et trofæ.
I år deltog 127 danske arbejdspladser, og man deltager ved at tilmelde sig hos 'Great Place to Work'.
Hvis man ønsker at deltage i næste års konkurrence, er der frist medio september.

social- og sundhedsassistent Pia Olsson
Social- og sundhedsassistent Pia Olsson deltog ikke i prisoverrækkelsen, men er lykkelig for, at hendes arbejdsplads, Center for Socialpsykiatri i Lolland, er blevet kåret som den bedste offentlige arbejdsplads. Privatfoto

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev