Annonce

Billed fra video af Isabella Røn Jørgensen, som har fået en stafylokok-infektion på hospitalet. Video af Tue Wettergreen-Paltorp

Isabella fik skæve ben af dårlig hygiejne


Som nyfødt blev Isabella Røn Jørgensen én af de 100.000 danskere, der hvert år får en infektion, mens de er indlagt på hospitalet.

Annonce

Dårlig hygiejne smittede Isabella Røn Jørgensen med en stafylokok-infektion. Det har haft store konsekvenser for den toårige pige. Se dem i videoen her på siden.  Tue Wettergreen-Paltorp 

Af Linda Gjaldbæk Hansen
Journalist

Annonce

Isabella Røn Jørgensen er i dag en glad, lille pige, men arrene på hendes knæ vidner om den alvorlige infektion, hun fik efter sin fødsel på Kolding Sygehus for to et halvt år siden.

Isabella bliver født otte uger for tidligt, og allerede da hun er halvanden uge gammel, kan hendes forældre mærke, at der er noget galt:

"Isabella er rigtig pylret, når hun skal skiftes. Og det er ikke bare sådan almindelig pylret. Det er hjerteskærende gråd," fortæller Isabellas mor, Pernille Røn.

Bylder i begge knæ

Det viser sig, at Isabella havde fået en stafylokok-infektion, der gav hende bylder indvendigt i begge knæ.

Infektionen har indtil nu været skyld i, at Isabella har måttet gennemgå fire operationer i hendes første leveår. Hun har store, skæmmende ar, og hendes ben er skæve, især det venstre. Hvor mange operationer Isabella skal gennemgå, før det bliver korrigeret helt, er der ingen, der ved.

Se, hvilke konsekvenser infektionen har haft i videoen.

Glæde over stillingtagen

"Rengøring er et område, der møder meget lidt respekt fra politisk side. Derfor er det et af de områder, der oftest bliver beskåret, når der skal findes besparelser. Det er fuldstændig utilstedeligt, at det kommer til at gå ud over uskyldige borgere, der bliver indlagt på hospitalet," siger Gina Liisborg, der er formand for FOAs Kost- og servicesektor. En ny Epinionsundersøgelse viser, at hele 64 procent af danskerne ønsker, at der skal bruges flere penge på hygiejne og rengøring på hospitalerne.

"Jeg er meget, meget glad for de tal. Det viser, at danskerne er med på, at der skal fokus på området, som er en vigtig del af velfærdsdanmark," siger FOAs formand, Dennis Kristensen.

Frem mod det kommende folketingsvalg sætter FOA fokus på forskellige velfærdsområder – heriblandt rengøring og hygiejne på landets hospitaler.

Se mere på www.detrigtigevalg.nu 

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev