Annonce

Tessa

Rapstjerne får hovedrolle i tv-serien 'SOSU': Faget fortjener mere respekt, siger forfatter


En ny tv-serie med arbejdstitlen ’SOSU’ følger rapperen Tessa og skuespiller Iben Hjejle i rollerne som Sille og Rie, begge ansat i hjemmeplejen på Vestegnen, og deres kamp med magtmisbrug, minuttyranni og en kollegas død.

Annonce

Det er rapperen Tessas debut som skuespiller. Her på stillfotos fra optagelserne side om side med eksemplarer af Fagbladet FOAs trykte magasin. Henrik Ohsten, TV 2

Af Ida Østerlund
Journalist

Annonce

Kan du passe på andre, mens du kæmper for din egen overlevelse?

Det er spørgsmålet i en TV 2-serie, som netop har begyndt optagelser, hvor man følger et team af social- og sundhedshjælpere og -assistenter i hjemmeplejen på Vestegnen, der rykker ud med omsorg og pleje til borgerne, men presses af stramme tidsskemaer og intern uro.

Rapperen Tessa og skuespiller Iben Hjejle skal spille hovedrollerne.

Den unge og utilpassede Sille, som spilles af Tessa, kommer under pres, da hun begynder i hjemmeplejen og skal oplæres af den erfarne social- og sundhedsassistent Rie, som spilles af Iben Hjejle.

Da en fra teamet findes død ved en sommerfest, begynder en opklaring, der afdækker både gamle traumer, svigt og magtmisbrug. Teamets leder, Patrick, som spilles af Zaki Nobel Mehabil, har lavet en hemmelig aftale med Rie om, at hun skal overtage hans job, hvis hun til gengæld hjælper ham med forfremmelse og dækker over hans fejl.

Men da Patrick misbruger sin magt, ender Rie i et alvorligt dilemma. Skal hun dække over ham eller stå op for den unge Sille og dermed give slip på sine egne drømme?

Et fag, der fortjener mere anseelse

”’SOSU’ er en historie om hverdagens magtmisbrug og overlevelse i et hårdt presset fag, der fortjener meget mere anseelse og respekt, end det får,” siger hovedforfatteren bag serien, Karina Dam, til TV 2.

Serien berører temaer som generationskløfter mellem ung og erfaren, voldsomme reaktioner, når gamle traumer vækkes til live, og ikke mindst tilblivelsen af et umage venskab mellem to stærke kvinder.

”Ambitionen med ’SOSU’ er at lave en dramaserie til tiden med fokus på de mennesker, der dagligt knokler i hjemmeplejen, og som sjældent bliver portrætteret i dansk fiktion. Som velfærdssamfund har vi i stigende grad svært ved at rekruttere denne vigtige faggruppe, og vi håber, at serien på underholdende vis vil skabe debat og give stof til eftertanke,” uddyber producerne Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen.

Serien, der bliver på seks afsnit, ventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2026.

Læs mere om den her
.

iben og tessa

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev