Annonce

Se her, om du er en af dem, der kan arbejde uden modregning i efterløn


Hvis du er gået på efterløn og blandt andet arbejder på sygehus, i ældreplejen eller i den præhospitale ambulancedrift, bliver du ikke modregnet i efterlønsbidraget i hele 2023 og ’24.

Annonce

Der mangler medarbejdere i sundhedsvæsen og plejesektor. Derfor har man midlertidigt fjernet modregningen i efterlønsbidraget for dem, der gerne vil arbejde lidt mere. Modelfoto Colourbox

Af Malin Schmidt
Journalist

Annonce

Er du gået på efterløn, men har egentlig lyst til at arbejde lidt mere? Så er der god mulighed, hvis du blandt andet arbejder på sygehus, i den kommunale sundheds- og ældrepleje, i den præhospitale ambulancedrift og i praksissektoren. Her er modregningen i efterlønnen nemlig blevet fjernet midlertidigt.

Ordningen træder i kraft 1. juli 2023 og gælder fra 1. januar 2023 til 31. december 2024. Det vil sige, at ordningen sker med tilbagevirkende kraft.

Læs også: Nyt lovudkast: Efterlønsmodregning skal fjernes for pleje- og sundhedspersonale

”I regeringen er vi optaget af, at det skal være attraktivt for seniorer at bidrage på arbejdsmarkedet. Den midlertidige afskaffelse af modregning for efterlønnere i sundhedsvæsenet er derfor en god mulighed. Både for den enkelte – og for vores sundhedsvæsen,” siger beskæftigelsesminister Ane Halsboe Jørgensen (S) i en pressemeddelelse.

Du kan læse hele lovteksten ved at følge dette link. Ellers guider vi dig her i de vigtigste punkter:

Hvornår gælder fritagelsen fra?

I hele 2023 og 2024. Loven træder i kraft den 1. juli 2023, men har virkning fra den 1. januar 2023, dvs. med tilbagevirkende kraft.

Gælder fritagelsen mig?

Fritagelse for fradrag i efterlønnen omfatter alt arbejde på offentlige sygehuse, regionsdrevet lægevagt og præhospitalt ambulancepersonale, i praksissektoren, arbejde inden for den kommunale sundheds- og ældrepleje samt på privathospitaler, der udfører opgaver under regionale udbud eller det udvidede frie sygehusvalg.

Fritagelsen gælder både arbejde inden for psykiatrien og somatikken.

Fritagelsen omfatter også arbejde med at levere kommunale og regionale sundhedsydelser, som er udført af ansatte hos private leverandører.


Jeg er ikke gået på efterløn endnu – vil jeg kunne bruge ordningen?

Det er en betingelse, at medlemmet er overgået til efterløn ved påbegyndelsen af arbejdet. For arbejde, som er påbegyndt før den 1. januar 2023, er det alene merarbejde, der ikke medfører fradrag i efterlønnen.

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev