Annonce

Overarbejde-er-steget-se-hver-enkelt-grafik

Tema: Folketingsvalg 2022

Overblik: Så meget er overarbejdet vokset i din faggruppe


Særligt medarbejdere på sygehuse, bosteder og i ældreplejen har oplevet en markant stigning i tillæg for ekstra timer og ændringer i vagtplanen med kort varsel. Se overblikket her.

Annonce

I artiklen kan du se, hvordan udviklingen har været på dit område. Grafik: Trine Gade

Af Rasmus Handberg
Journalist

Annonce

156.683. Så mange flere overarbejdstimer har social- og sundhedshjælperne i kommunerne haft det seneste år sammenlignet med bare to år tidligere. Det er en stigning på 79 procent.

Læs også: Godt nyt til politikerne: Der er penge nok til både mere løn og flere ansatte

Det viser beregninger på baggrund af data fra Kommuneres og Regionernes Løndatakontor (KRL).

Samme udvikling ses for en række andre faggrupper, og det er særligt på sygehuse, botilbud og i ældreplejen, at personalet arbejder mere og får ændret deres vagtplaner med kort varsel.

Læs også: Overarbejde på sygehuse er fordoblet på to år

Herunder kan du finde tal for en række forskellige af FOAs faggrupper herunder, hvor der har været en bemærkelsesværdig udvikling i en eller flere af særydelserne ’overarbejde’, ’frivillig ekstraarbejde’, ’inddraget fridøgn’ og ’omlagte timer’.

Sådan gjorde vi

Data er trukket i Kommunernes og Regionernes Løndatakontor (KRL) og viser udbetalinger for de fire udvalgte særydelser ’overarbejde’, ’frivilligt ekstraarbejde’, ’omlagte timer’ og ’inddraget fridøgn’ for alle måneder siden juni 2016.
 
På baggrund af materialet er der udregnet en månedligt gennemsnit for en 12 måneder lang periode fra juni til maj hvert år. Beregningerne er korrigeret for udviklingen i antallet af fuldtidsansatte, som ligeledes er trukket i KRL.
+

Få Fagbladet FOA i din mail-boks

Tilmeld dig Fagbladet FOA nyhedsbrev og få nyheder, tips og gode råd direkte i din indbakke.
Ved at tilmelde dig, accepterer du FOAs persondatapolitik.

Er du medlem af FOA?
Nyhedsbrev